Ga naar de inhoud

Strooiers opgelet!

Ik ken iemand die verbodsbordjes spaart – alle voorbeelden van betutteling en beknotting door overheden hoog of laag, beheerders, instanties, autoriteiten met of zonder autoriteit, bazen en baasjes zijn hem welkom – en hoe futieler, hoe liever.

Voor hem nam ik bij de uitgang van het gemeentehuis van Bloemendaal deze foto. VERBODEN TE STROOIEN. Een universeel strooiverbod, zo op het oog. Niet ingesteld bij wijze van tijdelijke pepernootoverlastbestrijdingsmaatregel rond 5 december, zoals ik eerst dacht. Het bord zit vastgeschroefd.

Na sneeuwval het bordes niet pekelen dan? Mijn laatste theorie is dat het gemeentebestuur daar in Bloemendaal geen geknoei met rijst wil bij trouwpartijen. Nou ja, laten we maar geen risico nemen. Niet strooien dus… to whom it may concern.

.

12 reacties op “Strooiers opgelet!”

 1. Je had Kees Wegkamp (Oude Florijn) moeten horen toen zo’n zwarte onverlaat van de week een handje of wat pepernoten bij hem de zaak in flikkerde! “Rot op! Weg! Kan ik gvd die teringzooi weer opruimen….!”.

  Overigens vind ik de bewegwijzering van de Bloemendaalse fietspaden nog steeds bijzonder amusant: “Bij gladheid wordt niet gestrooid.”

 2. Helemaal eens met de mij onbekende Wegkamp. Al die rotzooi, die mensen onopgemerkt je zaak in strooien: iepenblaadjes bij bladval in de herfst; lindebloesem in juni. Holadi-jee wat fijn, al die fijne blaadjes en bloemetjes op je rooie loper! Zuigen, zuigen en nog eens … Je weet niet half hoeveel een rode loper van koninklijken huize opneemt met zijn fijne weefstructuur en hoogpoligheid. Het is wanstaltig verschrikkelijk.

  Wat ook amusant is: bij Meyendel rond Wassenaar staat op verschillende plaatsen het bordje: pas op: Paal in Weg; vooral aan het eind van een duinerige afdaling; plotseling, om de hoek van een bocht. Op het Leidsche Plein in de hoofdstad is eens iemand doodgegaan door op zo’n paaltje te rijden. Dat zal de Wassenaarse waarschuwingen motiveren, vermoedelijk.

  Tja: het lijkt er tot nader order toch op dat dit, én heel veel ander gezéxc3xbar en geneuzel gewoon wordt toegestaan op RaDa, al je online-oneliner-wise cracks ten spijt!
  Respect voor je compactheid, overigens.

 3. To whom it may concern bij het gemeentehuis van een VVD-gemeente? De gemeenteraad wellicht. Niet strooien met subsidies, gemeenschapsgeld&.

 4. Wist je trouwens Kees dat dit “Bij gladheid wordt niet gestrooid” een sprekend voorbeeld is van een materiële implicatie?

  Ik bedoel je zou zeggen dat er alleen bij gladheid niet wordt gestrooid, maar anders, als het niet nodig is, altijd wel.

  Zoek het maar op Kees: alleen als de antecedens waar is en de consequens onwaar is is de implicatie onwaar.

  Ik leg het nog even voor je uit voor de zekerheid: Als het glad is en er wordt toch gestrooid, spreekt het bord een onwaarheid uit. Maar als het helemaal niet glad is en er wordt gestrooid, spreekt het bord de waarheid. Trouwens ook als het niet glad is en er wordt niet gestrooid.

 5. Bij sneeuwval blokkeerde wij de wijk: “verboden voor pekelwagens”. Mijn straat was goed te verdedigen en dikwijls lukte het! Sneeuwpoppen en glijbanen op straat en sneeuwhutten tegen de muur. Kom daar nu maar eens om… die sneeuw.
  @Carel; waar wordt Kees nou niet boos om?

 6. @Cees:
  Als ik “om alles” zeg, betrapt ie me op het omgekeerde van wat ik bedoel te zeggen.

 7. Ruim een jaar geleden fotografeerde ik ‘iron man’ een kunstwerk van Anthony Gormley in Waterloo, een kustplaatsje vlak boven Liverpool. Bij de opgang naar de boulevard was een bord aan de muur bevestigd met de tekst: WARNING: this wall has been treated with an anti graffiti coating.

 8. Ben erg voor strooien; als het glad is, als het niet glad is, rond vijf december, rond Maria Boodschap, bij huwelijken en (waarom niet) bij begrafenissen.

 9. Marius (red. RaDa)

  Gisteren las ik in eigen werk, het stukje ‘Oude Stompen'(http://raarlemsdagklad.web-log.nl/raarlemsdagklad/2007/05/oude_stompen.html). Leuk stukje, vond ik nog steeds, maar ook: wat een geweldige reacties! Geestig, persoonlijk, ter zake. Van vaste, gewaardeerde bezoekers, die hier (om wat voor reden ook) graag komen en een wezenlijk onderdeel uitmaken van het RaDa. Zo kan het zijn.
  Waarmee ik natuurlijk wil zeggen dat het de laatste tijd te vaak anders is. Reacties maken reacties los, ingaan op elkaars bijdragen hoort erbij, maar het is mis wanneer verbaal gestoei ontaardt in verbale vijandelijkheid en verbale afrekeningen.
  Kees, je hebt de laatste maanden voor veel welkome levendigheid en nieuwe impulsen gezorgd, maar misschien zou je er beter aan doen na middernacht je toetsenbord af te plakken. Niemand hoeft hier dan bang te zijn voor onverhoedse aanvallen van jouw kant. NIET reageren is ook een optie, zelfs wanneer anderen in jouw ogen blijk geven van onbenul en een stuitend gebrek aan kennis. Zo is het in de echte wereld, zo is het hier.
  Ik wacht in spanning af.

 10. @allen. De boodschap is in zijn subtiliteit heel duidelijk overgekomen (dit bedoel ik beslist niet ironisch & niet sarcastisch). Ik laat het even bezinken, maar heb beslist niet de bedoeling om een weblog te verstieren, en het spijt me als dat is wat er gebeurt.

 11. @Kees: Laat het bezinken, en wat mij betreft is er verder niet veel aan de hand. Ik wou het alleen even gezegd hebben. De rest evt. per email?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *