Ga naar de inhoud

Rood voor ogen

Haarlem krijgt ‘rode loper’ met historische markeringen en meer groen , Bus wordt ‘gast’ op Rode Loper , Bus niet te gast op fietsstraat Rode Loper, Busplan Rode Loper ‘slordig haastwerk’ , Fietsersbond, Movares, Connexxion en Politie vinden het Haarlemse plan voor de rode loper gevaarlijk , Bussen op de Jansweg veiliger …

Nee, rood is niet de nieuwe huisstijl van het  RaDa. (Wij houden het bij streng zwart.) Dit is aanklikbaar rood:  wie het aanhoudende gekrakeel over de busroutes bij station Haarlem niet heeft gevolgd, kan desgewenst de schade inhalen. Zelf iets nieuws aan de discussie toevoegen wordt lastiger.

Er zijn twee onverzoenlijke partijen: enerzijds (Janswegzijds) degenen die moeten wennen aan het idee 110 bussen per uur langs hun voordeur te horen denderen (in plaats van de helft nu) en anderzijds degenen die zich hebben laten bedwelmen door die veel te fraaie naam: de Rode Loper.

Bij het horen van ‘Rode Loper’ ziet iedere Haarlemmer die niet aan de Jansweg woont zichzelf als een vorst van station naar Grote Markt schrijden. Nou ja, fietsen. En een beetje vorst gaat natuurlijk niet die eerste honderd meter tussen stadsbussen door manoeuvreren. Vorst is Vorst, Loper is Loper!

Misschien moet (wil het gezond verstand een kansje krijgen te zegevieren) de besluitvorming worden overgedaan, waarbij we het voortaan niet hebben over een Rode Loper, maar over een Uitermate Moeizaam Te Realiseren Ideologisch Geïnspireerd Haarlems Stadsfietspad.

UMTRIGHS. Klinkt dat onsexy genoeg?

.

4 reacties op “Rood voor ogen”

  1. Vergeet niet dat met alleerlei maatregelen het aantal auto’s op de Jansweg teruggebracht wordt van ruim 300 naar 100 per uur. Met de 55 bussen erbij wordt de verkeershinder toch minder. Op de Kruisweg veroorzaken diezelfde 55 bussen veel meer hinder en gevaar voor de 1200 fietsers en heel veel wandelaars.

  2. Fredie Kuiper zingt: “Haarlem wat ben je mooi, Haarlem wat ben je prachtig, stad en dorp tegelijk”. Jij hebt het ‘rood’ voor ogen ik vooral toch het dorp. Haarlem is zo dorps. Neem nou de vernieuwde Ged.Oude Gracht, althans het fietspad dan, het lijkt een mooie rode loper maar daar tril je op weg. Niet op te fietsen met goed fatsoen. Een vriendin die aanvankelijk voor haar genot wel iedere dag even heen en weer fietste zei mij: “Ik ben er helemaal klaar mee!”.

  3. @ Cees : een vriendin van me heeft nogal een riante borstomvang en heeft om die reden een borstvriendelijke fietsroute uitgezet van haar huis naar haar werk……daar hoor je nooit iemand over

  4. Overigens, ik hoor net dat mijn goede vriendin Sonja (niet degene van mijn vorige bijdrage)zich op het politieke toneel gaat begeven; ter linker zijde. Zij is directeur van de “Autovrije zondag Haarlem” en iets met Veilig Verkeer (VVVO oid) ter stede. Bovendien heeft zij nauw samengewerkt met Karel van Broekhoven en zal daar gerust wel iets van opgestoken (ingestampt) hebben. Dus ik zie licht aan de horizon voor Haarlem; gaat helemaal goed komen met ons dorp!
    @Z; nou, daar zeg je wat! Al mag ik een man zijn…ik ontdekte op die wijze dat mijn aftakeling had ingezet (ik had daar nog nooit eerder de boel voelen trillen) en kreeg spontaan een hekel aan hobbels! Trouwens, je kent die grap van die vrouw die bij de dokter kwam en zei: “Dokter, mijn vriendin heeft het volgende probleem ……”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *