Ga naar de inhoud

Omgevallen bankboom

Hadden ze bij die chique Engelse bank aan het Bolwerk hun bordes nou verlicht, vroegen wij ons af toen we van het station kwamen (we konden het niet zien – het Aeolische hek zat ertussen). Het licht liep taps toe, schuin omhoog.

Vanuit een ander perspectief werd duidelijk dat het om een kerstdrama ging. Hun kerstboom was geveld door… zou het iets met gebrek aan vertrouwen te maken hebben? Of was het van schrik dat het pond bij sommige geldwisselaars minder waard was dan de euro dit weekend? Die lampjes bleven stiffupperlippig doorbranden, dat was nog iets.

 

3 reacties op “Omgevallen bankboom”

  1. Doorgaans is er toch weinig mis met het waarnemingsvermogen van onze redacteur maar het lijkt mij duidelijk, vooral op de eerste foto, dat het gebouw staat te schudden op zijn grondvesten. Reed de TGV niet iets te hard voorbij?

  2. Prachtige symbolische actie van die boom….en pas wanneer de lampjes ook uit gaan hebben we echt een probleem.

  3. Was dit niet heel vroeger het provinciehuis?
    Dan zou er een bancaire gooi-en smijtgeest kunnen huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *