Ga naar de inhoud

Geldschieter

Kennen jullie die van de stad die al tien jaar bezig was een nieuw stadion te bouwen voor zijn kwakkelende voetbalclub? Nee… (puntjes om de spanning op te voeren, waarna de ontlading volgt in de vorm van een bevrijdende schaterlach)? Nee…? Hij bouwde niet!

Tenminste, er zat kort geleden geen oplossing in die dicht bij de gemaakte realisatie-overeenkomst over het stadion lag.

Heerste er onder alle Haarlemmers tussen Deltwijk en Meerwijk diepe, diepe verslagenheid, die elk moment dreigde om te slaan in een volksgericht? Moest de verantwoordelijke PvdA-wethouder onder dekking van de duisternis, vermomd als non, de stad ontvluchten?

Neen. Alleen HFC Haarlem was teleurgesteld, want het huidige stadion heeft veel weg van een ruïne van de Inca’s of een andere lang verdwenen beschaving. De gemeente stak er geen geld meer in, want stadsverdichter Jan Nieuwenburg heeft zijn begerig oog op de bouwgrond laten vallen.

De bewoners van de wijk Zuiderpolder, waar stadion Oostpoort zou komen, waren blij dat het niet doorging en sommige politici stiekem misschien ook wel. Die wilden het vooral omdat ze het moesten willen van hun voorgangers en van het coalitieakkoord.

En toen was daar ineens (ja, zo’n deus komt altijd ineens) de deus ex machina. Een redder in de nood (nou ja, de nood van sommigen), in de persoon van een anonieme geldschieter, die volgens Grote Broer het HD, rijk is geworden met ‘slimme zakentransacties in het buitenland’.

Het HD slaagde erin (ik geef toe, het RaDa heeft zich vies af laten troeven) een foto te maken van de handen van de anonieme geldschieter, op een moment dat hij zijn onderhandelingspartner van de gemeente een bundeltje slim verdiende vijftigjes toont. “Hé, zien jullie dat? Allemaal van mij! Doe maar 8000 overdekte zitplaatsen en als dit niet genoeg is, liggen hier op tafel nog meer biljetten! Eventueel leg ik mijn ring ook nog op tafel, uit liefde voor Haarlem!”

Dat waren zijn woordelijke woorden, beste Raarlemmers. En hij betaalt alles cash. Ik heb het uit anonieme bron.


1 reactie op “Geldschieter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *