Ga naar de inhoud

Ver van huis

Op de Meent yn Drachten is âldjiersjûn in 26-jierrige ynwenner fan Haarlem troch fjouwer manlju oerfallen en mishannele. De Haarlemmer rûn yn de rjochting fan de Kaden doe’t hy in klap krige mei in stik hout. Hy sloech werom mar krige doe in pistoal tsjin syn holle drukt.

De Haarlemmer waard twongen syn jild en syn mobyle tillefoan ôf te stean. It slachtoffer krige noch in pear klappen mei it pistoal wernei’t de fjouwer dieders op twa fytsen útnaaiden.

(Eerst een klap met een stik stuk hout en dan een pistool tegen je hol hoofd… Denk je er als stedeling een paar dagen tussenuit te naaien naar het rustige platteland… Met dank aan onze correspondent in Friesland)

.

5 reacties op “Ver van huis”

  1. Fryslan is’ne ‘voarlike pravansje. ‘Kheit oltiet al seit. Neit noar’t noarden goanne, blief rustig in d’eigne pravansje, neit mingele….

  2. @Z. Wat nu weer… Open sollicitatie bij Omrop Fryslan?
    @Paul: ja, ik heb een alibi.

  3. @ Inderdaad, en ze al hebben seit dat zodra ik het ‘dakje’heb gevonden op mijn toetsenbord, ik kan beginnen als jongste bediende op de redactie in Snits…nu maar hopen dat de vorst doorzet zodat ik wat te doen heb straks

  4. Dat volk in het Noorden is niet te vertrouwen. Als je daar een eik probeert te vellen, al is dat met de beste bedoelingen voor de inheemsen, wordt je al vermoord. Als Raarlemmer kan je beter in het Brabantse vertoeven. Tenslotte komt de helft van de Raarlemse voorouders daar vandaan. Ons kent ons zeggen ze daar als ze een Raarlemmer zien.

    Benneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *