Ga naar de inhoud

Gemotiveerd stemmen

Getrapte verkiezingen, een districtenstelsel, een dubbelrondig systeem, one man one vote? Te eenvoudig! De organisatie van de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands bedacht nog een andere variant.

Er zijn nog vijf genomineerden die kans maken Driek van Wissen op te volgen. Afgelopen vrijdag werd het vijftal in NRC ‘voorgesteld’ aan het publiek: Hagar Peeters, Ramsey Nasr, Tsead Bruinja, Joke van Leeuwen en uh… Erik Menkveld. Je mag één keer stemmen, staat er, met dit verschil: ‘Gemotiveerde stemmen tellen dubbel’.

Gemotiveerde stemmen?

Een paar jaar geleden zag ik bij het Sunsation Festival (buiten, om vier uur ‘s ochtends – zonnewende bij Lelystad!) hoe een paniekerig veldmuisje zich door het hoge gras urmde en een veilig holletje wilde zoeken in de sandaal van Hagar Peeters. Nu komt er een gilletje, dacht ik. Ja toch, dat denk je dan. Hagar keek even wat er kriebelde, hurkte glimlachend en probeerde- alsof het dagelijks werk was voor haar- het arme beestje te redden.

Zal ik dat invullen bij ‘motivatie’? En zouden ze het honoreren?

Trouwens, die Bruinja is wel goed bezig…

 

Ik heb gelukkig nog dik drie weken om aan mijn motivatie te werken.

.

8 reacties op “Gemotiveerd stemmen”

  1. Bruinja is inderdaad goed bezig. Is ook een goede kandidaat. Trouwens, zijn we nu officieel Stadsdichterloos in Haarlem?

  2. @LH: Woensdagnacht om 12 uur precies ging er in Haarlem een groot vuurwerk op, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat dit iets met de abdicatie van King George te maken had.

  3. Zou kunnen, maar nu hebben we helemaal niemand…. En de gemeente roert zich ook al niet. Toch raar, nietwaar? Misschien moeten we de dichteres maar gewoon uitroepen tot stadsdichter van Haarlem??

  4. Ach er was ooit een stadhouderloos tijdperk dat ons geen windeieren heeft gelegd, dus waarom niet een tijdje stadsdichterloos tijdperkje. Vergeet niet dat de feestdagen voor dicht(st)ers buitgenwoon uitputtend moeten zijn geweest.

  5. Ik ben voor DE stadsdichteres.Minder ingewikkeld iig.Ik snap Men.Moormans taalgebruik niet altijd.Wellicht ligt dat aan mijn arme intellectuele vaardigheden.Absurd eenvoudig,is misschien wel veel effectiever om de boodschap uit te brengen.Wat afwisseling in taalgebruik kan natuurlijk nooit kwaad.(Dit is de gekuisde versie van mijn mening.)

  6. Oh… in ‘huisdichteres’ kan ik me (als voormalig kamerdichteres) nog wel vinden. Maar… de Stad is zo gróót!

  7. Op pag. 3 van de Volkskrant van vandaag verzorgt Bert Wagendorp een reclamespotje voor Bruinja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *