Ga naar de inhoud

Hij ging niet

De Graven zaliger kijken berustend toe hoe hun zaal zich gulzig vult – vijf januari 17 uur, ja ik ben goed. Haring kakelt in optimistische mootjes door de beurstemeester zijn toespraak heen. Gekheid op stokjes. Graag wel voorzichtig doen s.v.p. met tapijt, ook het maatschappelijk middenveld, traditioneel sterk vertegenwoordigd bij de bitterballen.

Hoed je. Struikelen in een stadsbreed netwerk op een nieuwjaarsreceptie – wel het laatste wat je kunt gebruiken; risée van 2009. 

Druk bij de rode wijn. Joviale herrie uit voorraad leverbaar. Zakenleven, zeker, zeker. "Kennen wij elk…?" Sorry, geen visitekaartje. Helpt om de oren los te maken rode wijn. Goede raad is duur, haha, die wethouder, ja, nee, ad rem… ik vat ‘m. 

Lange glibberige rij, slingerend als het Spaarne. Haarlem, Haarlem, Haarlem vierwerf is mischien te veel van het surplus, maar desondanks: Haarlem – ja, net wat ik zeg. Doodgevroren koetjes van 2008 en ongeboren kalfjes van 2009. Zou het ijs… Ja, het ijs wordt… De handen schudden en amicaliteit de handen schudden en nog meer gemaakte amicaliteit gemaakt. Het zal toch niet… … zoek tien verschillen? Déjà vu! Zoek de tien verschillen met 2008! Vijf met de rij van 2007. Ik geef het op. Volgend gelukkig nieuwjaar beter.

.

14 reacties op “Hij ging niet”

 1. Hij zei: “Gij zult een spatie aan het einde van de zin inlassen””Waarom”, zei zij?”Handig, komt de leesbaarheid ten goede.””Ach man krijg wat!”, riep zij verbolgen.”Ik doe het lekker toch niet, punt uit!”;-)

 2. Ik vond het wel gezellig gisteren! Natuurlijk is het een deja vu in het dorp Haarlem, maar dat geeft niks. Zaken doen heofde gisteren niet, maar even lekker “ouwe jongens, krentenbrood” kletsen was helemaal prima zo.

  Volgende week zijn we ook weer onderdeel van de Broodkast met een deel van hetzelfde gezelschap. Ach.. Haarlem.. ook al ben ik ex-Amsterdammer, het is wel al mijn stadsdorp!

 3. Ja hoor, ik had het natuurlijk ook weer gezellig. Doe mij een tafel met wijn en een zaal vol bekenden en mijn avond kan niet meer stuk, je kent me. Maar ik heb jou toch helemaal niet gezien Marius. Was je er wel? Was je niet in de war met vorig jaar ?

 4. Ik heb Marius ook helemaal niet gezien… Hij zal hier toch niet dingen zitten te verzinnen…?! Moet ik wel bijzeggen,
  dat ik meer mensen niet heb gezien die er – begreep ik van anderen – toch waren. En sommige mensen heb ik wel 27 keer gezien!

 5. @Z.: zie titel van stukje! Ik had wel mijn jas al aan. Op sommige dagen heb ik liever een tafel vol wijn en een zaal vol ONbekenden… Een zaal vol wijn gaat weer wat ver.

 6. Jammer dat je er niet was, M. Ik had naast je willen staan en je horen schateren toen ze dat filmpje vertoonden, na de toespraak van BS, met swingende wethouders. Niet dat het zo grappig was, maar jij had vast wel een andere reden gevonden om er hard om te lachen.

 7. Goed, hij hield de eer aan zichzelf. Ik heb de mijne ingeruild tegen een paar glazen wijn, wat bitterballen en veel kussen. Maakt mij dat nu een slechter mens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *