CriZis

Kanonnen, de hoofdredactie heeft hard ingegrepen: Grote Broer het HD heeft zijn dagelijkse Cultuurpagina opgedoekt! Daar viel van alles voor te zeggen (de vonken spatten er nou niet bepaald vanaf bij Cees van Hoore &co.), ware het niet dat er een pagina voor in de plaats is gekomen met het soortelijk gewicht en de diepgang van een scheet onder een afzuigkap.

AmuZe.

Over leuke dingen, culturele liflafjes, goede tijden, flutjes & flufjes, games, themaatje zus en zo, gossies en glossies, en hé…. pfffst…!!!!!!!!!! Oei, nee… Je gelooft het niet… CriZis!!

Mijn Amuze is net opgestegen! Hij kleeft aan het plafond… Tip aan HD-lezers: je kunt Amuze maar beter goed aan je leesfauteuil zekeren met gewichten of loden ankers.

P.S. Op de voorpagina telt Grote Broer af tot de eerste verschijning van weekendmagazine VRIJ. Over de geneugten des levens, feel good, vul maar in. VRIJ richt zich met name op vrouwen. Vrouwen met één borst, zo te zien. Nee, dat moet ik preciseren: vrouwen met één onbedekte, vrolijke VRIJe borst.11 gedachten over “CriZis

 • 07/01/2009 om 11:19
  Permalink

  Het is toch niet Ampzing met 1 tiet? Ik verdenk Eric J. Coolen direct. En de naam Amuze wijst ook in de richting van een vederlichte Ampzing……

 • 07/01/2009 om 12:39
  Permalink

  @M : Ampzing is bíjna overal maar daar is Ampzing niet. Bij die tiet.

 • 07/01/2009 om 13:49
  Permalink

  Ik begrijp het; “Vrij” is gebiedende wijs enkelvoud! Vandaar die tiet natuurlijk.

 • 07/01/2009 om 16:04
  Permalink

  Grote dank…;))

 • 07/01/2009 om 16:54
  Permalink

  Over afzuigkappen en (dus) ook wel iets voor ‘Vrij’: een scheet laten in 18 talen. Vooral het Vietnamees valt aan te bevelen: DIT!

  http://voices.washingtonpost.com/commons/2009/01/a_mighty_wind.html

  Ik heb wel mijn twijfels over de (diacritische) correctheid (zie bijvoorbeeld het Duitse ‘fuhren’ (Wir fuhren die landschaftlich schxc3xb6ne Strecke von Oslo nach Bergen.)

 • 07/01/2009 om 17:27
  Permalink

  @Carel: Wat zijn associaties toch persoonlijk! Er zijn ook mensen die bij tiet denken aan zog, colostrum, molkerij en afkolfpomp.

 • 07/01/2009 om 18:18
  Permalink

  @Harrie : Zijn die er ? Echt ??

 • 07/01/2009 om 23:11
  Permalink

  Het zou zowiezo erg fijn zijn een dagelijkse cultuurpagina te hebben ipv amuze bleh.Laten we zoeken naar een goede naam voor een website.Dan hebben recensenten best wel weer zin.(ze kregen al niets betaald voor hun werkzaamheden)

 • 08/01/2009 om 23:11
  Permalink

  De IJmuider Courant, waar ik dus lid van ben, heeft dezelfde metamorfose ondergaan…op hoop van zegen dan maar dat het geen flop wordt 😉

 • 10/01/2009 om 23:14
  Permalink

  Suzanne, je bent nu echt beledigend. Ik snap dat je vanuit verdriet boos bent, maar dit is buiten alle orde. Ik heb met jouw vader gewerkt en ik weet al te goed wat de vergoedingen daarvoor waren. Ik weet wat jouw vader met zijn werk voor de krant soms voor rampen voorzaakte ook, zoals ik ook weet wat de omstandigheden van andere freelancers waren en hun vergoedingen daarvoor. Jouw vader wordt door mensen die met m werkte nog steeds hogelijk gewaardeerd. Mijzelf incluis.

  Dat er veel dingen niet zo gaan wat betreft de kunstverslaggeving in het HD zoals jij en anderen graag zouden zien is een heel ander verhaal. Een verhaal waar jij maar ook Marius geen weet van hebben. Want goed beschouwd is Marius natuurlijk ook maar een een cultuursnob die ondertussen zelden ergens komt (toch Marius :-)) Maar jij gaat nu schreinend te kort door de bocht vanwege jouw verdriet om je vader. Hou daar mee op. Daar doe je een paar mensen bij het HD die zich de kloten uit hun lijf hebben gelopen voor de positie van jouw vader en andere kunstfreelancers schromelijk tekort mee. Bel me maar, dan hebben we het erover…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *