Ga naar de inhoud

Ambassadeurskit

Snel even een logje in elkaar flansen over het tanend gezag van de overheid… nou dat kan je op je buik schrijven als de desbetreffende gezagsdrager Commissaris van de Koningin (vier initialen weggelaten) Borghouts heet en in zijn eerste de beste  Nieuwjaarstoespraak van 2009 over de armzalige naleving en handhaving van het rookverbod begint.

Je rolt van het een in het ander.

Het laatste wat ik na de IJslandzeperd in de pers had vernomen van mijn CvdK en zijn Gereputeerde Gedeputeerden, was dat ze collectief op mediatraining gingen. Dat was op 18 december en daar was géén concrete aanleiding voor. GEEN concrete aanleiding, ze hadden evengoed naar Avifauna kunnen gaan of op kickboxen of met zijn allen in een fluisterboot op de Gaasperplas, als we het hoofd communicatie Noord-Holland mogen geloven.

Intermezzo: Sluit hier tien seconden de ogen en bedenk een grappige naam voor een hoofd communicatie/pr, doe dan je ogen weer open en geef dan toe, de door jou bedachte naam was minder leuk dan de echte.

Wrister Grommers.

Dat moet je dan weer opzoeken als burgerjournalist die even een stukje over het tanende gezag van de overheid in elkaar wil flansen. Wrister Grommers, Grommers, Grommers en warempel… daar is hij, nota bene in het weblog van RaDa’s eigen Knuffelgedeputeerde, de Man van Honderd Miljoen, Landsbankier Ton Hooijmaijers.

‘Statenleden zijn ambassadeurs’, staat erboven. Van 2 oktober 2007. Ik weet het,Ton citeren is een verslaving van me, maar… Toe, mag ik? Nog één keer?

‘Tijdens de statenvergadering hebben alle statenleden diverse pr-zaken gekregen, zoals een das of een sjaal. Zij representeren tenslotte niet alleen de provincie, maar zijn zelfs het bestuur.‘ Maar wat heb je aan alleen een sjaal en een das, vraagt Ton zich terecht af. ‘Dan moeten zij daar ook de middelen voor hebben. Eigenlijk is het gek dat statenleden bij hun aantreden niet standaard een soort ambassadeurskit krijgen.’

Ambasadeurskit. De provincie heeft het zo op de plank staan!!

Bij opkomende lawaaimeningen en dreigende indiscretie zowel onder- als bovenlip vrijmaken van stof, grondig insmeren met ambassadeurskit, lippen even stevig op elkaar klemmen en geen minister die nog aanstoot aan je neemt. Dus, H.C.J.L., gebruik dat spul nou gewoon de eerstkomende tijd!

.

4 reacties op “Ambassadeurskit”

  1. Wrister en Grommers zijn gewoon de twee hondjes – fox terriers – van Borghouts.

    En als ik de VK van vanochtend mag geloven zal die ambassadeurskit niet aan te slepen zijn; allerlei hoogleraren hebben Harry inmiddels ook al gelijk gegeven met het niet te handhaven rookverbod (misschien hebben ze daarvoor als vergoeding een sjaal en een das gekregen).

  2. 31 oktober: Bos woest op Borghouts, 9 januari: Klink in de gordijnen. Welke minister is de volgende zo rond half maart? Ik gok op Maxime Verhagen. Die heeft wel iets onderdrukt-cholerisch. Mogelijke steen des aanstoots: bemoeienis van de provincie met het Midden-Oostenbeleid van BuZa. Iets met een provinciaal steunproject in Gaza of de Westelijke Jordaanoever. Als de beeldvorming klopt, zal Borghouts een harde dobber krijgen aan Plasterk, maar het zal hem vast lukken. Hij heeft nog zo’n anderhalf jaar de tijd om iets te bedenken waarmee hij ook deze schijnbaar immer opgeruimde minister als laatste op de kast kan jagen.

  3. @harrie: mooi dat ‘onderdrukt cholerisch’. Ben je qua streepjesvoorschriften ook totaalweigeraar? Ik word gestoord van waar ze wel en niet mogen.
    Rookt de CvdK?

  4. @schulp & harrie: onderdrukt flegmatiek zijn, daar heb je ook je handen vol aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *