Ga naar de inhoud

CMH

 

 

 

 

 

 

Een van deze afbeeldingen is het nieuwe beeldmerk van City Marketing Haarlem, de opvolger van de VVV en HAPRO (R.I.P). CMH gaat Haarlem dienen vanuit het Millennium-monument op het Verwulft.

Het logo is volgens de ontwerpers van BWS Excelsior een eigenwijze H in de kleur van de gemeente Haarlem. ‘Het middenstreepje is het centrum van de stad die de Leidse Vaart en het Spaarne met elkaar verbindt. De typografie is een verwijzing naar de grafische geschiedenis van Haarlem.’

Vatten jullie hem?

De andere, minder eigenwijze H’s zijn (toen hij zijn Tangram niet kon vinden) door de eenpersoons kunstredactie van het RaDa met MS Paint in vijf minuten in elkaar gefrut.

Het zijn gebruiksklare multi-purpose doe-het-zelf H’s. Wie daar aardigheid in heeft, mag de symboliek er zelf bijverzinnen. Zie erin wat je wilt, op één stringente voorwaarde: Haarlem moet er wel een beetje positief uitspringen. Het is tenslotte wel ónze stad!

.

15 reacties op “CMH”

 1. Dat nieuwe logo is echt heel stom.Krom.Geen kracht straalt ervanuit.Gewoon een scheve, in dronkenschap gemaakte H.(afgezien de uitleg over wat het uitbeeldt).Maar dat verbaast mij niet in het geheel, want de meneer die het logo presenteerde ken ik van vroeger.Met zijn verborgen blik door vele zonnebank-bezoekjes.Vond het best raar.Iedereen kende hem, maar niemand wilde een echt boute uitspraak over deze manspersoon doen.Dat vond ik best merkwaardig, gezien de commentaren van de aanwezigen.

 2. @Bert : als ik zo vrij mag zijn : de derde Haarlemse Kenniskwis is op 27 februari in het Noord-Hollands archief aan de Jansstraat. De teams zijn compleet, de burgervader is juryvoorzitter en Lambermons regelt de catering. Het belooft een leuke avond te worden. Komt allen !!!!!

 3. Ik vind het een mooi logo.
  Simpel, niet te veel kleurtjes en met een sterk lettertype. Niets mis mee. En opvallend genoeg doet de vorm me ook aan de plattegrond van Haarlem (en Nederland). denken

 4. @Marius : Speedontwerpen bedoel je ? Goed plan ! Voorafgaande aan de Kwis met zn allen in een kroeg en dan alles binnen 5 minuten inleveren…mmmmm… komt me bekend voor..

 5. @Bert : als ik zo vrij mag zijn : de derde Haarlemse Kenniskwis is op 27 februari in het Noord-Hollands archief aan de Jansstraat. De teams zijn compleet, de burgervader is juryvoorzitter en Lambermons regelt de catering. Het belooft een leuke avond te worden. Komt allen !!!!!

 6. Nu is mijn kennis beperkt; kwissen zit er voor mij helaas niet in (ik weet alleen maar iets van bomen die naar lucht happen). Maar ben het ernstig eens met Cilia; geen idee wat er met dat logo mis is: saaie club, saai logo! (behalve dan met de presentator, vlgs een kennelijk nuchtere S)

 7. Dat nieuwe logo van CMH lijkt me uitermate geschikt als insigne op de uniformen van een nog op te richten gemilitariseerd keurkorps van Stadswacht Haarlem. Leve de Nieuwe Orde in het winkelhart van onze stad. Die van Ziggy en Marius zijn me vele malen liever.

 8. @LH (maar niet Wiener): Ik hoorde dat ene More Georgemann een goede kans maakt. But seriously, de gemeente stond wel op ons antwoordapparaat. Niks definitiefs. Nader bericht volgt.

 9. Lijkt me een puik plan nog een keer 4 jaar Moormann, is zoiets als nog eens vier jaar Balkenende, wacht eens even….

 10. Heb nog niets vernomen van de gemeente maar ik gok dat dat ook niet gaat gebeuren…. (heb ook nooit iets gepubliceerd of georganiseerd, verder houd ik van een blokje kaas..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *