Ga naar de inhoud

Voor zwevende kiezers

Hier thuis hebben we het maar druk met de verkiezing van de nieuwe Haarlemse stadsdichter. Anticiperend op de benoeming zijn we met vereende krachten bezig de vijftig geliefdste gedichten van de huisdichteres om te katten.

Het Haarlemgehalte moet omhoog! Neem ‘Glimmende bikini’s’ uit de bundel Terug naar de apotheker.

Ik drink dan maar
en het leven laat weer eens
een druppel vallen.

Als ik zoek weet ik hoe ik gered moet worden
er zijn mensen
er zijn telefoonnummers
technieken, folders over redding.

Als ik wil vind ik zwembaden vol redding
badhokjes waar ik glimmende, winnende
bikini’s kriskras door en over elkaar aantrek

Dat wordt in de aangepaste versie:

… er zijn 023-nummers
GGZinGeest folders over redding

Als ik wil vind ik in De Houtvaart redding
Badhokjes waar ik glimmende, winnende
Rood-blauwe bikini’s door en over elkaar aantrek

Enige concessies zijn soms onvermijdelijk, dat snappen jullie. De afwegingen zijn precair. Het lijntje tussen absolute artistieke integriteit en gewetenloze ambitie is gevaarlijk dun en we overschrijden het uitsluitend indien nodig.

Wat die verkiezing betreft, voor alle zekerheid heb ik hier 70.000 flyers klaarliggen, die ik (mits de huisdichteres haar ouderwetse schroom kan overwinnen) zondagmorgen per helikopter boven de stad laat uitstrooien.

EENMALIGE AANBIEDING!!!!
HUBERS STADSDICHTER?!!!
STADSCOLUMNIST GRATIS!!!

Voor de enkeling die zijn keuze nog niet heeft gemaakt: klik hier als je voor Sylvia bent en hier (het blijft tenslotte een democratie, daar moet je helaas reëel in zijn) om te stemmen op het A’team, Wim Koesen en Gerrie Hondius.

1 reactie op “Voor zwevende kiezers”

  1. Maria van Vlijmen

    Sylvia, ik kon er gisteravond niet bij zijn, maar hierbij heel hartelijk gefeliciteerd met je uitverkiezing en benoeming tot stadsdichter! Het lijkt me leuk en prachtig voor jou om dit te doen, de komende jaren.

    Groeten, Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *