Ga naar de inhoud

Dikke Spijbeldag!

Laat ik nou altijd hebben gedacht dat politici gewoon uit lafheid, schijnheiligheid of naïviteit komen opdraven bij al die campagnes voor schoolkinderen!

Tegen racisme en onverdraagzaamheid, tegen pesten en zinloos geweld, tegen loverboys en verspreiding van soa’s onder minderjarigen, tegen naar school gaan zonder granenontbijt en tegen fietsen zonder verlichting en reflectors. Moreel hoogstaande wezens moeten er worden gekweekt, met premature bezorgde fronsjes. En aangezien je met beïnvloeding niet vroeg genoeg kunt beginnen…

Zo eenvoudig dacht ik dat het was, tot ik in De Schoter (waar anders!) las over Warme Truiendag. Want ook op Haarlemse basisscholen wordt op 13 februari stilgestaan bij energiebesparing; dan gaat de thermostaat één dag één graadje lager. En het is géén symbolische actie, volgens wethouder Maarten Divendal.

“Het bewust maken van de klimaatverandering bij kinderen is heel belangrijk. Zij kunnen uiteindelijk hun ouders wijzen op hun gedrag.” (cursivering RaDa)

Het is duidelijk dat de PvdA-wethouder zijn mond hier vies voorbijpraat en een duivels (links?) complot onthult, dat met alle middelen dient te worden verijdeld.

Ga maar na. De dag nà Warme Truiendag is het Valentijnsdag, DE dag om de verwarming in huis een intimiteitbevorderend streepje hoger te zetten. Dat had je gedacht! Die net gehersenspoelde krengen zullen stuipjes krijgen van drift als ze je betrappen. Vervolgens zullen ze jengelen dat je AL-TIJD het vuile badwater in de kuip moet laten afkoelen (energieverkwisting om die warmte onbenut het riool in te laten lopen). Ze zullen drammen dat je croissantjes koud moet eten, om de ijsberen te redden. Met priemende vingertjes zullen ze eisen dat mama’s decolleté wordt afgedekt met een trainingsjack en ze zullen je net zolang chanteren met aangifte bij de juf tot je gezellig met ze naar de Gamma gaat om tochtband en isolatiefolie in te slaan.

Als kinderloze raad ik jullie één ding belangeloos aan, beste ouders. Houdt ze vrijdag de dertiende voor alle zekerheid thuis.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *