Ga naar de inhoud

Wethouder van Ambitie

“Het hoogst haalbare zou een variant zijn geweest die voor niemand meer wenselijk is”, zegt de wethouder.

En moet je dat willen, streven naar iets wat voor niemand wenselijk is? Nou? Is iemand daar voor? Niemand???

Dus komt er geen stadion Oostpoort voor HFC Haarlem. Na twaalf jaar voorbereiding (waarbij nooit een vonkje heilig vuur opsprong, laat staan oversprong) gaat er een dikke streep door de plannen. Aan de Jan Gijzenkade (de plek van het huidige stadion) komt geen grootschalige woningbouw.

Wat rest is een PvdA-wethouder die, nu alle sterk uitgeklede varianten, nog uitgekledere varianten en zelfs de uitgekleedste varianten zijn opgegeten door de versnipperaar, in het Guinness Book of Records wil komen met het hoogste aantal zinnen met het woord ‘ambitie’ op één dag in Grote Broer het HD. Aan het woord is Maarten Divendal (HD 18 feb. 2009):
“Mij werd in de laatste gesprekken duidelijk dat de uitgeklede variant waarmee ontwikkelaar Fortress in overleg was met de woningcorporaties te ver af zou komen liggen van onze ambities in dat gebied.”
“Met die variant zou je vervolgens alle andere mogelijkheden om onze ambities in dit gebied ten volle waar te maken volledig op slot gooien.”
“Dat (het gebied ongerept laten, RaDa-reda) ligt niet in de lijn van de ambitie die wij met deze stadsentree hebben.”
“De ambitie die we als stad hebben om rondom station Spaarnwoude een hoogwaardige stadsentree te realiseren, is daarvoor te belangrijk.”

Ambitie is belangrijk, zullen we het zo samenvatten, beste Raarlemmers?

En dat stukje grond bij stationnetje Spaarnwoude (over AMBITIE gesproken!) en de wijk Zuiderpolder gáát eraan, zoveel is duidelijk. Dat blijft niet groen, of er nu nu een ambitieuze woontoren komt, een ambitieuze tunnel of een ambitieuze uitgeklede fietsenstalling.

.

2 reacties op “Wethouder van Ambitie”

  1. Maar…dan is er ineens weer die ambitieuze Vlieger!
    Echte mannen geven nooit op!!! Watjes!
    (arme PvdA-wethouder)

  2. En wat dan te denken van die andere PvdA-ambitieman, die Herriemaar? Dat watje geeft toch maar mooi wel op! Nog een mazzel voor Amsterdam dat de RaDa-reda niet de ambitie heeft om die stad er ook nog even bij te doen want ze zou, vermoed ik, gehakt maken van (of in) een te grote broek, met tunnels en verzakkingen, op onze kosten.

    A propos de verzakkingen in uitgerekend de Vijzelstraat: kunnen ze die hap niet gewoon even… opvijzelen. Waarom heet die straat anders zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *