Ga naar de inhoud

Tonnen

Probeer je net te wennen aan het idee dat we over een paar jaar allemaal massawerkeloos en barrevoets door de straten schuifelen (broekriem aangehaald tot het derde extra gaatje, van honger kauwend op een volle stempelkaart), kondigt Grote Broer het HD doodleuk aan dat Haarlemmers met een spannend ideetje voor hun buurt zich stante pede moeten melden bij de gemeente! Er is drie ton te verhapstukken!! Presentje van VROM!!!

Hoe eerder ingediend, hoe beter, schrijft Arnout Heemskerk, en omdat iedere seconde telt, zet hij het telefoonnummer er gelijk bij: 023-5115115. Wanneer er wordt opgenomen zonder omhaal van woorden, recht op de ambtenaar af mededelen: “Ik bel voor die drie ton.” (En in één adem door, géén kostbare tijd verliezen!) “Mijn buurt”(of liever nog ‘aandachtswijk’!) “zit te springen om…”

En dan je spannende, doch realistische plannetje. Dus geen voetbalstadion of tunnel, hè!

De voorzitter van de wijkraad Bos en Vaart is er al uit: een openluchtbioscoop op het veldje bij het Sancta Maria. “En iets organiseren voor de nieuwkomers in deze wijk. Die komen toch bleu de wijk binnen.”

Dus dat wordt breinstormen geblazen, stadgenoten bleu of brutaal als de beul! Een geitenboerderij voor de Slachthuisbuurt, een indoor-hondenuitlaatcentrum voor Parkwijk, een klimmuur voor de Bomenbuurt, een rolstoeldancing in het Reinaldahuis, een stilteruimte op het Kennemerplein, voor de Transvaalbuurt een ton met bankbiljetten waar iedereen die krap zit een greep in mag doen…

De plannen worden vóór het eind van het jaar uitgevoerd! En als de lijn morgen bezet is: kijk snel op de website van de gemeente bij

Het-is-jouw-wijk-dus jij-mag-het-zeggen!

.

2 reacties op “Tonnen”

  1. Potver; was ik net aan het (brainstormen) hersenpittenkraken over een het project “Kern met Pit” in ‘mijn’ wijk, is er al weer een volgend initiatief. Aldus onze wijkinfo:
    “Iedere stads- of dorpsbewoner die de komende anderhalf jaar samen met zijn buurt- of dorpsgenoten de eigen woonkern wil verbeteren, komt in aanmerking voor een prijs. Deze prijs maakt deel uit van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit, waarvoor de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij € 200.000,- aan prijzengeld beschikbaar stelt”.
    Nu ben ik in de wijk Noord1 (Schoten?) ingetrouwd, zal ik maar zeggen en daar is veel aan leefbaarheid, zeg maar reuring, te winnen! Ik had vergevorderde plannen om op de plantsoenen (Eksterlaan, Muiderslotweg, Vondelweg) BBQ-plaatsen aan te leggen om daar gezellig met elkaar samen te praten, eten en leefbaar te zijn, als het ware. Totdat ik buiten kwam en de klamme Hollandse motregen zich aan mijn benen, nek en haren hechtte. Nu ben ik een principieel tegenstander van terrasverwarmers (vanwege zoiets ouderwets als het milieu en ‘zonde van…’) dus dit idee schiet niet op. Misschien moeten ‘ze’ die gelden maar opsparen voor een OosterlijkeRandwegTunnel, in het verlengde van de nieuwe Schoterbrug, daar zullen een hoop mensen en wijken plezier van kunnen hebben.

  2. Ik heb een mooi idee om mijn buurt(het centrum)op te leuken.Maar daar ga ik zelf deel van uitmaken.Afgezien van het feit dat in het voorjaar weer de http://www.muziekinontwikkeling.nl concerten weer aanvangen(die zowiezo bijdragen aan het welzijn van Haarlemmers hoop ik) ga ik mijn mooie idee dan dus zelf fincieren!En dat gaat lukken ook!Daaaag gemeente!;_)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *