Zwijn in de goot

Een zwijn in de dakgoot! Twee volgevreten zwijnen in de dakgoot!! Op een van de drukste plekken van Haarlem.

Als ik (samen met Harrie) geen tachtig vragen had hoeven maken voor de Derde Haarlemse Kennisquiz (vrijdag 27 feb. 21uur; Noord-Hollands Archief) waren ze me waarschijnlijk nooit opgevallen. En dan had ik me ook nooit afgevraagd hoeveel stadgenoten ze wèl kennen. Zou 3% van het koopvee dat dagelijks door de Grote Houtstraat dromt, de gevels ooit een blik waardig keuren?

Toerist worden in eigen stad, het is moeilijker dan je denkt. Ik spreek hier uitsluitend namens mezelf, met het risico dat de RaDa-goegemeente in koor brult dat (‘wééééet je dat niet????!!!!!) die zwijnen sinds ….. aan het …. liggen, omdat ………… etc, enz. en wat dies meer zij, plus een trog ongewenste voetnoten op de koop toe.

P.S. ‘Met een beetje geluk worden ze gebundeld’, schreef ik in augustus n.a.v. de columns van Nicolien Mizee over de schrijfcursus aan de Volksuniversiteit, en ziedaar! In een nostalgisch groen cahier met etiket: Schrijfles.


10 gedachten over “Zwijn in de goot

 • 26/02/2009 om 22:34
  Permalink

  En ik maar kijken of ze bij de Gamma van zukke Sylvia-zagen met die zijdenklank hebben. Helemaal niks, allemaal van die korte Sandvik gevalletjes met gemene tandjes.

  “Darum Sylvia, txc3xb6n, o Sang,
  Der holden Sylvia Ehren;
  Jeden Reiz besiegt sie lang,
  Den Erde kann gewxc3xa4hren:
  Krxc3xa4nze ihr und Saitenklang!”

 • 27/02/2009 om 10:51
  Permalink

  Persoonlijk vind ik de varkenssnuitjes aan de gevel van een voormalige slagerij in de Kleine Houtstraat (het gedeelte tussen de Gedempte Oude Gracht en de Gasthuisvest) heel aandoenlijk. Ik verheug me op een spannende, maar vooral leuke, kwisavond (en begin me als deelnemer een ‘peu nerveu’ te voelen).

 • 27/02/2009 om 11:29
  Permalink

  Wat een brillante video op you tube!!!Daar word ik heeeel erg blij van!Hulde

 • 28/02/2009 om 01:13
  Permalink

  Het Ampzing Genootschap dankt de vragenmakers van de Haarlemse Kenniskwis!
  In het bijzonder de bedenker van de vragen voor de visboeren en barmannen!

  Mannen, te paard, we zijn verraden!

  Eric J. Coolen

 • 28/02/2009 om 02:16
  Permalink

  Ampzing Genootschap: gefeliciteerd!! De Janskerk/Noord Hollands Archief is een prachtige locatie voor de Haarlemse kenniskwis. De vragen waren goed en interessant. Waar vind ik ze, met antwoorden?

 • 28/02/2009 om 09:45
  Permalink

  13 maart De Ampzing Genootschap/Reveavond in diezelfde Janskerk! Presentatie DIEDERIK VAN VLEUTEN.
  Met… Reve-biograaf NOP MAAS, Reve-uitgever BERT DE GROOT, Auteur L.H. WIENER en de illustrator van het Avonden/filmplakkaat JOOST VEERKAMP. Verder een Reve-fotoreportage van KLAAS KOPPE en muziek (incl. vier unieke Reve/liederen) van/door diverse Ampzingers.

  Er zijn helaas geen kaarten meer. Het is volledig uitverkocht.

 • 28/02/2009 om 15:30
  Permalink

  @Het Ampzing Genootschap: ik heb voor een liefhebber een exemplaar van dat plakkaat van Joost Veerkamp in de verkoop, formaat 34 x 49 cm. in plexiglas lijst.

 • 21/03/2009 om 20:02
  Permalink

  Beste Kees (van Dijk) is er al een prijs bekend voor het plakkaat van Joost Veerkamp, zoals je aangaf op 280209 (15:30 uur)?

 • 21/03/2009 om 22:10
  Permalink

  @Angelo: dat affiche is inmiddels van eigenaar gewisseld. Maar als je naar de site van de maker gaat blijken er nog wel mogelijkheden te zijn om er aan te komen, ontdekte ik laatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *