Ga naar de inhoud

Evenwichtskunstenaar gezocht

Greep krijgen op de wereld, Nederland, Kennemerland, Haarlem… op sommige zaterdagen geef je het na één regiokatern al op. In parkeergarage De Kamp is een vrouwelijke parkeerwachter aangerand door twee mannen en nu mogen de dames na donker uitsluitend de straat op vergezeld door een mannelijke collega. Een parkeerwachtwachter (m), zogezegd, al wordt het woord ‘parkeerwachter’ niet meer gebruikt: sinds vorig jaar heten die jongens/meisjes hier ‘handhavers’.

‘Handhaving’ is in: Haarlem kent een interim-hoofd Handhaving Openbare Omgeving (één moment van onoplettendheid en de openbare omgeving is pleite, afgeschaft, geprivatiseerd…je moet er bóvenop zitten als overheid!). Er bestaat een vakblad Handhaving, het ministerie van Justitie biedt actie- programma’s ‘Handhaven op niveau’ en ‘Handhaven met effect’ en er bestaan ‘handhavers van het jaar’. Sinds 2007, voor zover ik kan nagaan, vóór die tijd werd er (je maintiendrai) alleen gehandhaafd in het Wapen van Nederland.

Terwijl de parkwachters/parkhandhavers net even niet opletten, deed een kinderlokker bij een bankje in het Staten Bolkwerk onzedelijke voorstellen aan twee Haarlemse jongetjes. Dat was in 2007. De dakloze man werd vervolgens opgepakt en in afwachting van zijn proces weer vrijgelaten (al dan niet in het park). Ten onrechte, vindt in 2009 de Haarlemse politierechter. De uitspraak inspireert het HD tot de speedy kop ‘PARKPEDO moet snel opgepakt’.

‘Parkpedo’…? IJspedo, strandpedo, campingpedo… Hoe zit het met de koppenhandhaving daar  bij Grote Broer?

Al meteen op de volgende pagina schrijft de Journaliste Met de Mooiste Naam (JMMN) over de nieuwe overgangspoli van het Kennemer Gasthuis. Nee, niet een noodgebouwtje halverwege KG locatie Noord en Zuid, het gaat over het volgende gat in de markt. Anderhalf miljoen Nederlandse vrouwen zijn in de overgang, staat er omineus.

1.500.000… Dat verklaart véél, héél véél, beste Raarlemmers, maar nu is er dan die poli! Gerund door gynaecoloog Magda Armeanu, psychiater Reinout Tonneyck en overgangsconsulente Kee Arts. Niet dat ik er veel wijzer van word trouwens. JMMN is bepaald niet in bloedvorm: ‘De vrouw die met ernstige overgangsklachten in het ziekenhuis komt, vindt Tonneyck, Armeneanu (sic) en Arts tegenover zich. Overgangsconsulente Arts zit altijd naast de patiënt terwijl de gynaecoloog en de psychiater tegenover haar zitten om te kijken wat de klachten precies zijn. [cursivering RaDa]

‘Hormonale disbalans’ heet de vijand van 1.500.000 vrouwen. Uit het vervolg wordt mij niet duidelijk wat de hormoonhandhavers van het Kennemer Gasthuis precies doen, al kan dat zeer wel aan JMMN liggen: ‘Armeanu is 52 en dus ook ervaringsdeskundig. Ze heeft zelf een paar jaar de pil geslikt en neemt nu extra hormonen.’ Een paar alinea’s verderop staat: ‘Armeanu is 52 en dus ook ervaringsdeskundig. Ze heeft zelf een paar jaar hormonen geslikt en is nu aan de pil.’

[De redactie neemt even een slokje koffie voor de vochtbalans]

Nog een ervaringsdeskundige: de winnares van de Kenauprijs 2009, voormalig CDA-raadslid Miriam Rasoelbaks, bestuurslid van het Institute of Migration Issues. Een vrouw bij wie door haar omgevingshandhavers nimmer enige balans werd geconstateerd. Afgaande op de diverse uitlatingen in het stuk van Richard Stekelenburg (‘onze eigen Singh Varma’, zo werd zij ooit betiteld door haar partijvoorzitter) zouden haar oud-collega’s in de politiek graag gireren om een kliniek rond deze vrouw te zetten.

Pfff… en dan moet ik nog beginnen aan de interviews met dichter Lucas Hirsch (‘we zijn met teveel mensen hier’) en ‘Papa’s kleine meid’ Stephanie-Joy Eerhart (ex-dakloze te H.). Allemaal best interessant, maar ik ga nu (ik moet ook aan mijn eigen balans denken) eerst op zoek naar een artikel over iemand, maakt niet uit wie, die door niets of niemand uit het lood is te slaan. Een psychisch evenwichtskunstenaar, een ijzeren hein, een stalen jezus. Tips hieronder s.v.p.!

6 reacties op “Evenwichtskunstenaar gezocht”

  1. 1,5 miljoen? Ik heb het even nagerekend, vrouwen Nederland 8 miljoen. Gemiddelde leeftijd bij overlijden 80, de GEMIDDELDE vrouw zit dus 15 jaar in de overgang.
    15 jaar begrip voor opvliegers, depri buien en troostchocola, de volle omvang van de crisis begint nu tot mij door te dringen 15 jaar…Jezus nog aan toe.

  2. Tja de prijs voor onze overbevolking moet een keertje betaald worden haha!En niet alleen door vrouwen;-)

  3. Een Roemeense (Armeanu), een Belg (Tonneyck)en een adoptiefpersoon -destijds adoptiefkind van een arts, vandaar de benaming- (Kee Arts). Nederlanders wagen zich er niet aan: een overgangspoli. Wat kan dit drietal meer bieden dan: uiteindelijk gaat het over, zo’n overgang?

  4. Romanpersonage Met De Mooiste Naam, die heb je ook. Ik was ooit zwaar onder de indruk van Ditje Pardoen.

  5. Iedereen weet toch dat dat overgangsklinieken opgezet zijn door de farmaceutische industrie. Die hebben maar éen doel voor ogen: pillen slijten.! Dat die hormoonpillen kanker kunnen veroorzaken is ook bij iedereen bekend, behalve bij dit trio. Ze ontkennen het gewoon. . Ja,wél na je zestigste, maar dat zijn hun klanten niet, die zijn jonger…..

    Waar komen al die borstkankerpatiënten toch vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *