Procureur

Mijn aandacht werd in eerste instantie getrokken door het mooie woord ‘procereur’/ ‘procureur’ ***(nekham) op een twaalfdelig varken dat een marktkraam op de Grote Markt van Haarlem opsierde.

Toevallige bijkomstigheid op de foto: weerspiegeld in het glas drie gevels aan de Brinkmannzijde en drie menspersonen: v.l.n.r. de RaDa-fotoredactie tijdens de uitoefening van zijn functie, de stadsdichteres (voorzien van het opschrift   ‘7 bovenbil, 8 platte bil, 9 bovenpoot’), en Jolanda Prinsen ( met ’10 onderpoot, 11 keelspek, 12 kop/wang’).

***Zie reactie van Rigo Reus (eerst stond er alleen ‘procureur’)

4 gedachten over “Procureur

 • 22/03/2009 om 11:41
  Permalink

  @Rigo Reus: Krijg nou de rijfkoek! Op de kraam staat inderdaad ‘procereur’, maar toen ik grasduinde op het ‘net zag ik diverse keren ‘procureur’ (zie reacties bij deze site over smout etc. http://www.foodlog.nl/geknipt/bericht/culinair_ontdekt_vet_varken/). Mijn 3-delige Van Dale laat mij hier trouwens in de steek. Terzijde: is Rigo een Belg?

 • 22/03/2009 om 17:07
  Permalink

  Uh, nee, Rigo is ex-Haarlemmer. Z’n huis keek destijds uit over ‘t Spaarne, over de Bakenessergracht. En dat wil hij nog wel ‘ns missen.

 • 07/05/2009 om 16:14
  Permalink

  Hoe kon het gebeuren…
  Procereur is inderdaad fout geschreven, er staat nu bij nummer 1. Procureur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *