Ga naar de inhoud

Tweet doen de sirenes

Achteraf blijkt het misschien een mooie avond te zijn geweest om de Belastingdienst te gerieven met mijn aangifte, maar ja, ik neem geen risico. Ik blijf altijd tot en met 31 maart hopen dat die ook omvalt.

Zoals het ging, heb ik (moe, moe, moe!) alleen maar een beetje vruchteloos achter de computer zitten pielen. Wel Gmaps Pedometer ontdekt: wie wil weten hoe lang zijn hardlooprondje precies is, kan bij Google op ‘record’ klikken en vervolgens dubbelklikkend op de kaart zijn route markeren. Om de afstand in kilometers te krijgen moet je ‘metric’ instellen. Je kunt de hoogteverschillen opvragen als je op geaccidenteerd terrein loopt, en een caloriemeter geeft aan hoeveel je er verliest onderweg en dat aantal kan je dan weer converteren naar kersenvlaai, pringles of jerrycans bier. (Geintje, dat laatste komt pas bij de volgende update.)

En dan is er Twitter. Ik heb hier wel eens geginnegapt over de niksigheid van dit nieuwe medium, maar stel nou dat het verbale gefladder een nog grotere vlucht neemt (weinig is populairder dan niksigheid!), dan wordt Twitter Search ineens weer interessant, zodra er echt iets gebeurt. Vanavond kreeg ik een voorproefje.

Pure beroepsdeformatie, maar bijTwitter Search had ik ‘Haarlem’ ingetoetst en bingo, met mijn neus in de twitterboter… Een binnenbrandje: eerst twitterde de brandweer, alias p2kkennemerland (t-weet-t-weet) naar de Smedestraat (tweetje om 20.05 uur), toen moest het (t-weet-t-weet-te..) bij nader inzien de Kennemerstraat zijn en terwijl de sirenes loeiden kwam Jeroen Fritz er met zijn tweet sneb tussendoor: of iemand naar de Raadscommissie Ontwikkeling bliefde te luisteren?

De eerste twitterburger die rook zag was Bergtop (kunst!), al wist hij er het fijne niet van. ‘Brand in Haarlem vlakbij het Dolhuys?’

Grote Broer het HD twiette op dat moment nog over Landsbanki en Provinski Noord-Holland. Een uur later had het HD het nieuws ook, zowel bij Twitter als op zijn site. AB Radio volgde op de voet. Die hadden bovendien een foto van de smeulende matras.

Een grote toekomst voor Twitter search? Ik sluit het niet uit.

 

1 reactie op “Tweet doen de sirenes”

  1. Bedankt voor de Gmap tip. Nou ga ik toch al mijn hardlopende derde decennium in, maar het was altijd maar gokken met die niet-geijkte fietscomputers. Enfin, zou kom je nog ‘ns tot verrassende resultaten bij prestatieloopjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *