Ga naar de inhoud

Beleidshumor

Ze hebben kantoorhumor uitgevonden (‘goeie ‘s morgens!’ / ‘goeiemoggel!’), kleedkamerhumor (drol in de voetbalschoen) en nu dus beleidshumor.

Ik bedoel, dit kan toch geen toeval zijn? De provincies zitten te goed in de slappe was en moeten bezuinigen, zo heeft de Raad voor de Financiële Verhoudingen becijferd: 597 miljoen euro in totaal. Er is een verdeelsleutel uitgedokterd, die ervoor moet zorgen er elf precies even zure gezichten trekken (en Flevoland krijgt een extraatje).

Driemaal (nee, doe maar eenmaal!) raden hoeveel die grappenmakers inhouden bij Deposi-Ton en de andere Gereputeerde Gedeputeerden van Noord-Holland…

79 miljoen!

79 miljoen = 78 miljoen aan verdwenen IJslandse tegoeden en een héél klein beetje rente. Lachuh…!!!!

P.S. De afgelopen week begon de provinciale onderzoekscommissie aan zijn karwei. Hoe zat het met die verkwanselde miljoenen? Citaat uit Grote Broer het HD (28-3):‘Tijdens de verhoren de afgelopen week schetsten de geïnterviewden een voor buitenstanders onthutsend beeld van het reilen en zeilen binnen de provincie. Tenminste op de afdeling Middelen waar het beheer van de financiën onder valt.’

De twee hoofdverantwoordelijken, Landsbankier Hooijmaijers en CvdK (vier initialen weggelaten wegens ruimtegebrek) Borghouts worden overigens pas donderdag gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *