Ga naar de inhoud

Lente bij nacht

De RaDa-machine hapert, het schrijven komt er even niet van (de voltallige eenpersoons hoofdredactie is ook maar een mens ).

In afwachting van productievere dagen deze voorjaarsfoto van de treurwilg bij de Verspronckbrug bij maan- en lantaarnlicht.

 

19 reacties op “Lente bij nacht”

 1. Nou, lekker dan! Wel een prequér moment. Het eerste wat ik vanochtend deed na het vallen van de ochtendkrant (eigenlijk heb ik een avondkrant maar die valt tegenwoordig in de ochtend) en de eerste blik daarop was het RaDa raadplegen. Had de onvolprezen redacteur al een analyse, een reactie? Voorkennis misschien vanwege zijn uitstekende contacten in het Haarlemse? Heeft meneer een schrijversblokkade! Net nu er weer een poot onder de stoel van TH te NH is weggezaagd (of bleef hij juist overeind vanwege zijn tactiek: aanvallen?) blijf ik verstoken van broodnodig commentaar.
  Nou…even dan.

  Kunnen de schoolmeesters onder ons mij even helpen? Waarom staat het woord prekér , prequer, preqer, niet gewoon in mijn spellingscorrectie? BVD.

 2. @Cees,
  Die kwestie is nou net iets te précair om binnen deze context te behandelen.

 3. Het komt vast door het mooie weer, ik ben zelf ook een beetje van slag.
  Mijn vriendin moest en zou mij meesleuren naar een bouwmarkt om balkonbakhaken te halen voor de plantenbakken. Maar dan weet je het weer, het bestedingsbudget is flink aangetast. En maar klooien en schroeven om de haken met een verrotte schroevedraaier vast te zetten. Vanmorgen hoorde ik de buurman gelukkig nog niet vloeken omdat ie een bak op z’n hoofd had gekregen. Het zal wel goedkomen toch?

 4. Op http://www.vooroma.nl lees ik over de kenmerken van voorjaarsmoeheid: lusteloosheid, somberheid, pessimisme, prikkelbaarheid en gebrek aan concentratievermogen. De beste remedies zijn licht en beweging. Ga naar buiten maar mijd treurwilgen (…).
  Marius: graag dit advies opvolgen. Zoals Cees al schrijft: we kunnen je analyses en observaties op het RaDa niet missen.

 5. Marieke heeft het juiste eind te pakken: ondanks gebrek aan relevante info betreffende TH te NH ligt deze jongen toch(met Lief) in een (geheim)duinpannetje om zeventienhonderduur! Flesje wijn, afijn, je kent dat nog wel van verleden jaar.

  Wie wil mijn les-van-de dag delen? Moet je horen; kom ik AH binnen, boodschappen doen, kun je zo’n kar nemen en je boodschappen zelf scannen: Cees Prinsen door de bocht: “zijn ze nou helemaal besodemieterd…werkt werkloosheid in de hand, winst, winst, rupsjes-nooit-genoeg, modern gedoe, mopper, mopper, mopper. Loop ik een stel ouden-van-dagen achterop (staan in de weg), kunnen nauwelijks lezen, lopen, wikken en wegen de prijzen…maar scannen wel zelf hun boodschappen!!! Auw.

 6. @Cees: hier dan een frik van dienst. Misschien omdat je spelwijzen te ver verwijderd zijn van het vereiste precair?

 7. @Cees: Als zelfscannende bejaarde kan ik je ter troost zeggen dat schijn soms bedriegt. Na zo’n tien keer iets fout gedaan te hebben en even zovele keren geduldig geïnstrueerd te zijn door winkeldeernes, beheers ik het kunstje ten langen leste. Neemt niet weg dat ik inderdaad zo trots ben als een ouwe aap met zeven rollators, als ik, zoals laatst, een young executive type mag uitleggen hoe het werkt.

 8. P.C. Jeweet wel.

  Marius, wat een schitterende foto, nog mooier dan mijn schilderij van de bloeiende wilg!

 9. Staan er op de foto, naast de treurwilg, ook nog een vuurvlieg en een, uh, Orb?

 10. @Marieke, Ron, Cees: het valt allemaal wel mee, hoor (al behoud ik me natuurlijk wel het rect voor te stoppen met het RaDa wanneer het me echt de neus uit komt); @Rigo: het vuurvliegje is de maan en dat andere ding zal dan wel een UFO zijn.

 11. Stoppen met het RaDa? Stoppen met het RaDa? Ben je nu helemaal besode***? Een begrip in Haarlem zomaar de nek omdraaien, dat gaat zomaar niet! En trouwens: volgens mij zal je lentedepressie dan niet te overzien zijn. Sterkte, met wat het ook is. Wanneer gaan we trouwens weer eens borrel drinken?

 12. @Brigit: niet op reageren! Iedereen heeft wel eens een oprisping. En trouwens: mag een oprichter en eenhoofdige redactie zich dat recht voorbehouden? zo iemand dan hij toch wel.

 13. @Brigit & Kees: bijna 4 jaar = 1250 stukjes, dat is een hoog moyenne en soms, als je veel andere zaken aan je hoofd hebt, voel je je de gevangene van zo’n weblog. Ik denk ook wel eens na over een andere formule. Er komt dan in ieder geval nazorg voor trouwe RaDalezers in de vorm van een ander soort stukjes. Maar misschien ga ik ook gewoon nog zes jaar zo door. We zullen zien. (Br.: die borrel gaan wij voor u regelen)

 14. Oeps, gemist. Ik herinner mij Spookboek. Ook dat begon met een dergelijke aarzeling. Wat een enorme frustratie moet zijn is het hoge niveau van de stukjes van Marius en het betrekkelijke afzetgebied. Althans, dat lijkt mij zo. Ik snap die gevangenschap in dat Web- erg goed. Na jaren van gebondenheid in diverse hoedanigheden ben ik nu volledig vrij. Heerlijk. Maar lang zal het niet duren want een mens hoort niet vrij te zijn, daar is’ie niet voor gemaakt. Ik wens Marius, vanwege zijn kwaliteiten, al jaren een imposanter podium toe…en alles is tijdelijk…en er is altijd weer een nieuw begin. Doe wat je doen moet. Tot zover…consumeer ik je gewoon verder! Wijsheid!

 15. We hebben het er nog wel over. Een idee zou kunnen zijn dat de voltallige eenpersoonshoofdredactie er wat vaste krullenjongens bij krijgt. Of zoiets. Verder sluit ik me aan bij de vorige spreker 😉

 16. Ik las ‘m, en hij trof me en ik moest aan RaDa denken.
  Uit: een overlijdensadvertentie van de NRC van zaterdag 4 april.

  Men kan weg moeten,
  zonder dat men ergens heen moet.
  Dat zijn de gevallen,
  dat men ergens vandaan moet.

  Gerard Reve uit De Avonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *