Ga naar de inhoud

Te snel

Een filmpje bij Rocketboom over de langste woorden in de Engelse taal, gepresenteerd door de onovertroffen Joanne Colan.

Terwijl de klanken uit haar mond kletteren als gemorste erwtjes op een marmeren keukenvloer, wordt de spelling op het scherm geprojecteerd.

De eerste keer dat ik keek kreeg ik de slappe lach om zoveel virtuositeit; daarna probeerde ik het woord van 45 letters hardop mee te lezen (kansloos!), in stilte mee te lezen (mijn ogen hielden het op geen stukken na bij!) en met elke volgende keer dat ik keek groeide de frustratie en de kramp in nek en schouders. Voor wie het ook wil proberen:

Klik naar The longest word in the English Language.

..

6 reacties op “Te snel”

  1. Helaas is mijn engels te slecht om het echt te volgen maar aan mijn ogen mankeert gelukkig nog niets: Fabelachtig! Maar opende nog even de link ‘Rocketboom’: Tja….zijn we echt zoooo Stompzinnig verveeeeelt dat we naar een kussengevecht in NY gaan kijken? Een ‘mooi’ voorbeeld van mijn maatschappij moe(deloos)heid.

  2. Wow….she’s good !! In nederigheid buig ik mijn hoofd voor deze presentratrice. Het langste woord in het Nederlands kan ik inmiddels : zandzeepsodemineraalwatersteenstralen. Maar ik gebruik het niet vaak in mijn programma…

  3. de klanken uit haar mond kletteren als gemorste erwtjes op een marmeren keukenvloer. Mooie vergelijking. Ik las laatst, in vertaling, sorry, ik ben niet zo van het Engels, de Jiddische Politiebond, en daarin kwam ik deze tegen (uit m’n hoofd) : “Hij gaf haar een complimentje maar zij keek alsof hij haar een blikje frisdrank gegeven had waarmee lang was geschud”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *