Te snel

Een filmpje bij Rocketboom over de langste woorden in de Engelse taal, gepresenteerd door de onovertroffen Joanne Colan.

Terwijl de klanken uit haar mond kletteren als gemorste erwtjes op een marmeren keukenvloer, wordt de spelling op het scherm geprojecteerd.

De eerste keer dat ik keek kreeg ik de slappe lach om zoveel virtuositeit; daarna probeerde ik het woord van 45 letters hardop mee te lezen (kansloos!), in stilte mee te lezen (mijn ogen hielden het op geen stukken na bij!) en met elke volgende keer dat ik keek groeide de frustratie en de kramp in nek en schouders. Voor wie het ook wil proberen:

Klik naar The longest word in the English Language.

..

6 gedachten over “Te snel

 • 06/04/2009 om 08:59
  Permalink

  Doet me denken aan stationsnamen in Wales die langer zijn dan de perrons, waarvan zij de naam dragen. Maar zelfs de uitspraak van korte woordjes in het Engels geeft grote moeilijkheden. (beak, steak, good, blood, etc., Marius zal er talloze voorbeelden hebben).
  Over de domme Engels taal:
  http://www.youtube.com/watch?v=NmMSilHDSAs&feature=related

 • 06/04/2009 om 12:23
  Permalink

  Helaas is mijn engels te slecht om het echt te volgen maar aan mijn ogen mankeert gelukkig nog niets: Fabelachtig! Maar opende nog even de link ‘Rocketboom’: Tja….zijn we echt zoooo Stompzinnig verveeeeelt dat we naar een kussengevecht in NY gaan kijken? Een ‘mooi’ voorbeeld van mijn maatschappij moe(deloos)heid.

 • 06/04/2009 om 13:42
  Permalink

  Wow….she’s good !! In nederigheid buig ik mijn hoofd voor deze presentratrice. Het langste woord in het Nederlands kan ik inmiddels : zandzeepsodemineraalwatersteenstralen. Maar ik gebruik het niet vaak in mijn programma…

 • 06/04/2009 om 14:29
  Permalink

  potentiaalvereffeningswandcontactdoosafdekplaatje (vijftig letters, ik heb m niet zelf verzonnen…)

 • 06/04/2009 om 14:56
  Permalink

  de klanken uit haar mond kletteren als gemorste erwtjes op een marmeren keukenvloer. Mooie vergelijking. Ik las laatst, in vertaling, sorry, ik ben niet zo van het Engels, de Jiddische Politiebond, en daarin kwam ik deze tegen (uit m’n hoofd) : “Hij gaf haar een complimentje maar zij keek alsof hij haar een blikje frisdrank gegeven had waarmee lang was geschud”.

 • 07/04/2009 om 01:11
  Permalink

  Acrylonitrilbutadieenstyreen (ABS) ofwel slagvast PVC (Polyvinylchloride)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *