Ga naar de inhoud

Klimaatverharding

Het geestelijk klimaat in Nederland verhardt.

Zondag maakte ik een wandelingetje langs de oevers van de Maas in gezelschap van een 70-jarige van onbesproken gedrag. Breit schattige sokjes voor de kleinkinderen, bakt een goede taart. Ik ben erg op haar gesteld.

Het was een hemelse dag: er stonden al pinksterbloemen op de rivierdijk, futen versierden elkaar en speelse golfjes kietelden de kribben. Ineens trok een jet-ski een streep van decibellen door de idylle. Toen de herrie wegstierf keerde hij en passeerde ons nogmaals.

“Die moeten ze doodschieten!” zei de bejaarde fel.
“Dat doet pijn, hoor!” suste ik nog.
“Die moeten ze doodschieten!”

Gelukkig has ze haar anti-jetskiwapen thuisgelaten.

.

8 reacties op “Klimaatverharding”

  1. Breien en bloeddorst kunnen heel goed samengaan! Overbekend zijn de breiende oude vrouwtjes aan de voet van het schavot op de Place de la Revolution (nu Place de la Concorde).

  2. nou zie je wat jouw loslippigheid teweeg brengt. Straks word ik nog met jullie Haarlemse Kenau Simonsdochter vergeleken…..

  3. @ ****** van 70 jaar: uit onderzoek blijkt de 94% van de Ned. graag een keer een jetskiër zou neerschieten met een anti-jetskiwapen; het is alleen maar een bewijs van jouw jeugdige geest.

  4. @anoniem: Bij een enigszins doeltreffend anti-jetskiwapen denk ik aan schiettuig met een kaliber van rond 60 mm, een effectieve dracht van 150 meter en een doorslagvermogen van zo’n 20 mm. Vanwege o.m. de heftige terugstoot heb je daar boven alles een jeugdig lichaam voor nodig!

  5. @Harrie: met een fles Kenau in de aanslag kunnen 70-jarigen ook vast een eind komen

  6. @Sylvia: Is dat soms net als Adriaanport een huismerk van Melgers? Advocaat, bessenjenever of vuurwater? Maar je hebt so wie so gelijk: met een beetje fles kan je de hele wereld aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *