Ga naar de inhoud

Biking4Energy

Gironummers voor goede, betere en beste doelen op het RaDa? We zullen er geen gewoonte van maken (het is crisis en daar moeten de mensen die het moeilijk hebben maar een beetje begrip voor opbrengen!), maar een uitzondering is Biking for Energy.

Bij de Ampzing/radio105-Broodkast schoven jongstleden woensdag Ria Schlüter en Leny Doodeman-de Haan aan om te praten over de stofwisselingsziekte van hun kleindochter. Joska lijdt aan een mitochondriële stoornis, wat inhoudt dat de lichaamscellen niet genoeg energie genereren.

Ria en Leny legden dit op zo’n zuivere, indringende manier uit dat ook de roezemoezigste barklevers achter in het Patronaatscafé aanvoelden dat het om een bijzonder project gaat. Dinsdag vertrekken de dames en hun echtgenoten uit Milaan voor een fietstocht van 2500 km langs diverse Europese onderzoekscentra naar stofwisselingsziekten; de finish is op 16 mei in het Nijmegen, bij het Centrum voor Mitochondriële Ziekten. Op het laatste rechte stuk naar huis krijgen ze gezelschap van een peloton sympathisanten.

Biking4Energy heeft een overzichtelijke en informatieve website. Daar staat ook het gironummer.


.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *