Ga naar de inhoud

Groepsprocessen

Goede Vrijdag is bij uitstek een dag die je samen viert, in intieme kring of in groepsverband. Daarbij valt op dat grote groepen dit jaar een andere dan de traditionele invulling aan deze hoogtijdag gaven. Benevens het luisteren naar de Matthaeus Passion en het afleggen van de veertien statiën van de Kruisweg (Via Dolorosa), waren hier in Kennemerland vooral massale kloppartijen in zwang.

Webregio meldt: ‘Een groep van 30 Fortuna Sittard-supporters is vrijdag aangehouden in Haarlem. Ze hadden zich verzameld op een parkeerterrein aan de Spaarndamseweg. Vermoedelijk was deze groep uit op een confrontatie met Haarlemsupporters en om dit te voorkomen, werden zij door de politie naar de snelweg begeleid.’ Maar er was meer.

Dit screen-image komt van het nieuwsoverzicht van AB-Radio, waar jullie ook terechtkunnen voor groepsfoto’s, groepsverslagen, ploegenklassementen, etc.

De voltallige groeploze RaDa-reda vraagt zich intussen af of het vanuit een oogpunt van lijfsbehoud raadzamer is aansluiting te zoeken bij een goed bekend staande knokgroep, te solliciteren bij de politie, of als schichtige, pacifistische eenling te blijven opereren, zodat je in de mêlée tussen al de strijdende partijen door een veilig heenkomen kunt zoeken.

 

.

3 reacties op “Groepsprocessen”

  1. Wij houden ons tegenwoordig meer op in plaatsen als Kennemer-, danwel Waterleidingduinen waar hele groepen herten vredig aan ons voorbij trekken. Of aan ‘t Gein danwel de Linge of de Hunze waar we hele groepen bloesembomen in alle rust kunnen waarnemen en ‘live’ bevallingen van geiten/schapen meemaken en waar ganzen hun boedsels hoeden.
    Noem het ‘toeval’ of niet; toen we (met de hele groep) zaterdag in een schuilcafé bijeen kwamen werd het stadse cafébezoek aan elkaar voorgelegd (het rumoer, de crisis)en werd er gestemd of we vaker in ‘schuilverband’ tezamen zullen gaan komen. We stemden ‘Ja’. Voor mij komt er echter bij dat ik mij in het geheel niet meer in het centrum vertonen zal zolang die ‘splinternieuwe Booster Maxxx’ (zie link AB-radio)ons Grote Plein onveilig en afzichtelijk maakt.

  2. @marius:In ieder geval nooit als groep schichtige pacifistische eenlingen gaan opereren
    @cees: goed zo, versterving en wereldverzaking, dat levert (geen woordspeling) punten op.

  3. Als gediplomeerd alleenganger weet ik dat groepsvorming verschrikkelijk fout is. Want zonder groepen geen leger en zonder leger geen oorlog. Denk daarbij ook aan geloofsgroepen. Die zijn niet bedacht voor een geloof, maar om zich groepsmatig af te zetten tegen anderen. (Alleen durven ze dat niet.) Zo ver ik weet staat nergens in de Bijbel gaat henen en gaat bij elkaar in een kerk zitten. Mijn grootste angst is tegenwoordig de hyves. Dat vriendjesverzamelen zal vast een keer tot uitbarsting komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *