Ga naar de inhoud

Geen Fikkie

“Als ie met Kapo speelt, is ie helemaal niet te houden”, hoorde ik een van de vrouwen op het bankje zeggen over haar Dobermann, die achtervolgd door een kolkende stofwolk over het pad joeg. “Kapo is net zo, hè, die gaat maar door!”

Wie noemt zijn hond nou Kapo (of Capo), dacht ik.

In de database van Hondenplaza staan 15.696 hondennamen!

Daar staat Kapo trouwens wel tussen, weet ik sinds vandaag, in goed gezelschap van Kaena Kafka Kahrat Kai Kaiko Kaila Kailey Kailo Kailoe Kaily Kain Kaio Kaipo Kaira Kairo Kaisa Kaisan Kaisy Kaizir Kaj Kaja Kajan Kajane Kajo Kak Kaka Kakao Kakie Kala Kalda Kaleb Kali Kalia Kaliber Kalie Kalief Kalinka Kalle Kallisto Kalluq Kalo Kaloe Kalou Kalu Kaluke Kalusah Kamai Kameo Kami Kamiel Kamots Kana Kanda Kane Kangal Kani Kanisha Kanjer Kanky Kanoe Kansloos Kanzy Kaola Kaori Kapoen Kappa Kara Karaat Karabach Karabulut Karam Karamelleana Karma en nog zo wat.

.

5 reacties op “Geen Fikkie”

  1. Weet je zeker dat het niet Capeau was? Dat zou erg internationaal en origineel zijn. Deze naam kwam ik niet tegen in de door jou genoemde database, waarvan ik tot vandaag niet op de hoogte was van het bestaan. Zo worden honden nog belangrijker dan kinderen.

  2. Wij hebben een hond gehad, Fritz, met als bijnaam Kambeulski. Dit omdat hij in zijn vorig leven kampbeul was. Dus de naam Kapo voor een hond vinden wij hier thuis heel normaal.

  3. Onze huidige Duitse dwergpinscher heet Bram, maar ettelijke malen per jaar kan men mij hem in berispende zin Kapo horen noemen. Bijvoorbeeld wanneer ik met boze stem m’n eindeloos talmende zoon verzoek nu eindelijk eens naar z’n kamer te gaan, want dan gaat het beestje onmiddellijk grommend en grauwend ongevraagd assistentie verlenen. Typisch kapo-& hondengedrag: Likken naar boven, bijten naar onderen.
    De achternaam van Fritz, mijn eerste Duitse dwergpinscher, luidde inderdaad Kam(p)bxc3xb8lski. Ik zag hem als een gereïncarneerde nazi, afkomstig uit Dantzig. Zijn wederwaardigheden zijn in de jaren ’80 verwerkt in een verhaal van m’n toenmalige buurman Allard Schrxc3xb6der in de Donald Duck. Met een prachtige tekening van Co Loerakker: Fritz met een Duitse helm op!

  4. Mijn hond heette volledig:”Jan de Hond!”Altijd leuk om met m door het centrum te wandelen, en dan roepen en dan kijken en luisteren naar mannen die ook Jan heten die reageerden.En de vrouwen die ernaast wandelden vooral!Mwah!

  5. Ik had nooit een hond…. wel een oppasbuurhond. Die heette gewoon Bruno. En nog een oppashond. Die heette Knul. En dat was voor een 14 jarige hondenoppas behoorlijk genxc3xa2nt. Regelmatig liep ik de losgerukte viervoeter te roepen in het bos ..’Knul…..Knuhhuuul!!’. Onze kat heette Brand. Dat was ook best verwarrend. Als mijn moeder dan bij de achterdeur stond te roepen …Brand… Braaahaaand !!..” was de buurt regelmatig in paniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *