Ga naar de inhoud

Kortste Koninginnedag

Eerst even langs de kleedjes, om 10 uur naar de aubade in de Oude Bavo, louka gekregen op de Botermarkt, oranje tompouce gehaald bij Vlaar.

De massa moest nog komen. De stad was zonnig en schoon, en onschuldig.

In de Lange Herenstraat, op de plek waar lang geleden Het Lange Heertje zat, draaiden de nieuwe eigenaars van café/ bar/bistro/disco De Lange Heer warm met de installatie. Op het stationsplein maakten groepjes vrienden zich op voor een dag serieus feesten.

En toen was het alweer gedaan met deze Kortste Koninginnedag.

Het is nu bijna 15.45 uur. Ik ga naar de persconferentie luisteren.

P.S. “Arme majesteit de koningin sprak tot u”, verstond ik nieuwslezer Jeroen Overbeek bij zijn afkondiging; dat kwam waarschijnlijk door die smartelijke zucht waarmee ze haar televisieboodschap begon.

.

12 reacties op “Kortste Koninginnedag”

 1. van Vollenhoven is altijd snel ter plaatse als zijn Veiligheidsraad aan het werk moet. Maar vandaag was hij wellicht voor het eerst professioneel ooggetuige (of was hij afwezig? Ik heb nog geen beeld gezien).

 2. Pieter was een beetje jarig vandaag, leuk feessie…
  Vanavond op Nova een paar van die niets-te-melden-hebbende klootkurken onder leiding van Twan Huys. Zaten maar te mekkeren over hoe degelijk de 450 leden van de koninklijke familie gelukkig wel zijn beveiligd. Op de achtergrond levensgrote foto’s van de bebloede kop van die gozer. Hersendood was ie volgens mij al voordat ie in die auto stapte.

 3. Dan nog iets over de performance van Beatrix: door een slordigheid van de regie van dat miniuitzendinkje weten we nu dat zij niet bestaat. Normaal is zij wat opgeblazen in beeld, maar nu was zij ingevallen.

  Dat kwam door die zucht. Dat was namelijk de minister-president die deze ledenpop persoonlijk opblaast als ‘zij’ een verklaring af moet leggen.

  De premier is momenteel wat kortademig door de geldzorgen (Balkenendenorm!) over zijn appartement in Domburg dat hem lieert aan de duistere heer Endstra (die aan zijn huizen kwam via zijn opa die in de oorlog in Amsterdam panden in bezit nam van afgevoerde joden).

  Balkenende had meer blaastijd nodig dan normaal, en daar hield de NOS in de hectiek van deze dag geen rekening mee. De premier was nog niet klaar en blies nog hoorbaar door toen de uitzending begon. Dáárom zag Beatrix eruit als een lijk.

  Het geheim van Nederland: het staatshoofd is een stroman van de premier in de vorm van een opblaaspop.

 4. nel van den berg

  dat is niet aardig, kees van dijk.
  die opblaaspop balkenende had van mij ook niet gehoeven. maar hoe zou jij je voelen als er vijf doden vielen omdat iemand jou van kant had willen maken? dan had je heel diep mogen zuchten.

 5. @Kees; ongelooflijk kort door de bocht! Voor mij is Beatrix de ultieme Nederlander. Niet Jantje Smit of Balkenende maar Beatrix! Niet omdat ik royalist ben, want dat ben ik (alleen al uit minachting voor onze politici) maar ze is eigenzinnig, krachtdadig en vriendelijk. Bij haar gaat het namelijk wél ergens over! Degene die zich aan haar kan spiegelen moge opstaan.

 6. Is het iemand opgevallen dat ze in het nieuws spraken over een autochtone man uit Nederland? Nee, daar maak je vrienden mee.Dit incident nam mij heel even mee terug naar Haarlem jazz waar die gek inreed op de menigte.Heel erg….

 7. @Suzanne; Toen ik het nieuws hoorde was bij iedereen om mij heen onmiddelijk de tweede vraag:”allochtoon/autochtoon?” En terecht! Was het een allochtoon geweest dan had Wilders er direct weer 10 zetels bij en wij nog dieper in de prut. Heel goed van het ‘nieuws’ dus dat zij weten wat er in de mensen om gaat. (altans, dat dacht ik zomaar)

 8. @Cees Men had ook bijvoorbeeld kunnen spreken van een Nederlandse man,of had dat te ongenuanceerd geweest?

 9. Dirk Jan van der Wal

  @Kees van Dijk,

  Ik vindt je reactie ronduit ongepast. Je doelstelling om daarmee HKH koningin Beatrix of onze minister-president belachelijk te maken slaan wat mij betreft volledig op jezelf terug. Zielig, andere woorden heb ik er niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *