Ga naar de inhoud

Weertechnisch

‘Koninginnedag verliep dit keer prima weertechnisch gezien.’

Hé, hoe is ie, als pakkende openingszin? Ik heb ‘m helaas niet van mezelf – ik kreeg hem aangeleverd door weerman Marc Putto in Haarlem dit Weekend. Vanochtend gratis op de mat!

Verkeerstechnisch, beveiligingstechnisch en vreugdetechnisch was Koninginnedag wat minder dit jaar, maar je kunt niet alles hebben.

Wie zich graag verdiept in ‘anticyclonale impulsen’ en ‘aanlandige luchtstromen’ kan Marco’s hele weerbeschouwing hier (∞†) lezen. Ik beperk me tot de tweede zin: ‘Opvallend is, de weerhistorie eens bekijkende, dat de slotdag van de grasmaand vaak zeer plezant weer gaf met veelal overtuigende oranjezon.’

Laat ik er meteen bijzeggen dat ik het weer niet van nabij volg. In technische zin althans. Kroll, Paulusma, Timofeeff, Marjolijn de Hond… Zo’n moderne overempathische weerm/v met ingebouwde meteorologische voor- en nazorg hoeft voor mij niet en het 3D-TV-weerbericht waarbij je als in een opgevoerde, stuurloze JSF over alle continenten wordt gezwiept sluit niet aan bij mijn eigen ‘t kan vriezen, ‘t kan dodenbenadering van het weer.

De enige weerm/v die ooit een plekje in mijn hart veroverde was Michael Fish van de BBC, hier te zien in een kort blooperfilmpje uit de tijd dat het weer nog tweedimensionaal was. Zéér tweedimensionaal!

.

3 reacties op “Weertechnisch”

  1. Helemaal mee eens.

    Daarnaast is alles tegenwoordig ook nog eens van de technologische i.p.v. de technische hoek bezien. Het zou mij niet verbazen als AZ binnenkort een technologische trainer krijgt.

  2. Logtechnisch gezien ben ik het met je eens.

    (Die Britse weerman gebruikte gewoon te zware buien. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *