Ga naar de inhoud

Anticonceptiezaad

Rotterdamse duiven moeten aan de pil, lees ik in het HD – het plannetje komt van raadslid Bonte (Gr. Links), en is een modern alternatief voor de middeleeuwse aanpak van wethouder Bolsius, die zweert bij duivenvangers met netten, die de beestjes daarna ‘naar de andere wereld helpen’ (en hopelijk veroorzaken ze in die wereld géén overlast).

‘Dieronwaardig’, vindt Bonte, vandaar zijn voorkeur voor geboortebeperking. Omdat het maar zeer de vraag is of duiven vrijwillig gebruik zouden maken van de doordrukstrip, zouden de vruchtbaarheidsremmers in speciaal voer verwerkt moeten worden, dat in speciale gemeentelijke duiventillen wordt aangeboden.

De gemeente voelt er weinig voor: de methode zou pas werken als een duif vier kilo van dit ‘anticonceptiezaad’ consumeerde. (Mijn typvingertjes flitsen over het toetstenbord, ik ben als de dood dat Ewoud Sanders me voor is, want dit moet toch haast wel een neologisme zijn).

Officieel geregistreerd door het RaDa op 9 mei om 12.56 uur: ANTICONCEPTIEZAAD!!!

(Twee jonggeliefden liggen voor het eerst samen te bed, zegt het mannetje: “Het kan zonder condoom, schat, ik heb anticonceptiezaad.”)

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *