Ga naar de inhoud

Kentering?

Politici die gewone mensen niet begrijpen, vice versa (mensen die gewone politici niet begrijpen): het is natuurlijk al eerder vertoond, dus dat het tussen B&W en Haarlemse burgers momenteel niet bijster botert is op zich nauwelijks opzienbarend.

Niettemin… er broeit iets. Ik denk niet dat ik het me verbeeld.

De voorgenomen bouw van een woontoren aan het Badmintonpad wekte de woede van omwonenden en werd vervolgens afgekraakt in de gemeenteraad. In de Slachthuisbuurt heeft men geen goed woord over voor het opofferen van een plantsoen voor lucratieve kantoorruimte. Rond het heringerichte Pim Mulier Sportpark treuren bewoners om 200 verdwenen bomen. En een onderzoek dat uitwees dat de in juni te openen Schoterbrug als een ‘verkeersmagneet’ zal gaan werken, maakte op het HD-forum tot nu toe dik zestig reacties los. De meeste schrijvers hekelen de kortzichtigheid en de misplaatste dadendrang van de politiek’.

 

Cees-Jan Pen (CDA-raadslid) verdedigt de Schoterbrug manmoedig. Dat siert hem, want hij staat daar als een Hansje Brinker met zijn vingertje in de dijk, terwijl de kritiekstroom aanzwelt. Nou zijn het nooit de lachebekjes en de lichtvoetige levensgenieters die zich roeren op zo’n site, maar de scepsis en verbittering die spreken uit de reacties zitten diep. En er zitten onmiskenbaar mensen tussen die begaan zijn met hun stad en er het nodige van weten.

Ik voorspel de Stadsverdichter en de Wethouder van ambitie een zware tijd.

*****************************************************************************************

P.S. Bovenstaande foto nam ik zelf, afgelopen woensdag; toevallig kreeg ik vandaag een bestelformulier van de onvermoeibare Eric J. Coolen van het Ampzing Genootschap, die een tweeluik maakte van de nieuwe brug.

 

 

 

.

.

11 reacties op “Kentering?”

 1. Wat is de letter b (de B), in de juiste handen, toch een krachtige (zie de inleiding van ‘t stukje) letter (zeker in allitererende toestand).

 2. En dan hebben we het nog niet gehad over de ondergrondse afvalcomtainers bij het Santpoorterplein, AH spoorwegstraat… Treurins alom veroorzaakt door overmatig consumentisme. Er is dus wel een kleine keerzijde

 3. Ja de Spoorwegsptraat, precies Mrci (je woont toch niet toevallig in die studentenflat boven AH?)

  Ik zette er een paar zielige flesjes bij omdat de glascontainers ‘nokkie nokkie’ waren. Het trottoir was geheel onbegaanbaar met (gelukkig hele) flessen. Vanochtend las ik in het (AD)HD dat er misschien wel van een soort glas- en papiertrombose sprake kon zijn in afvalcontainers, dat met een beetje husselen de zaak naar beneden zou zakken en er best wel wat meer ruimte zou zijn. Misschien dat er een klein aardbevingapparaartje bij moet?

 4. Nu gaat er net een fietser voorbij met een rieten doodskist achter zich aan en daaracht een enorme stoet fietsers. Zal toch niet met die ehhhh…. Schoterbrug te maken hebben. Hoe heette die wethouder toch ook weer?

 5. Zware tijden voor de stadsverdichter? Misschien ook wel voor de stadsdichter, die de opening op 6 juni luister bij zal zetten. Dichter bij de gemeente? Dichter bij de stadsverdichter? Dichter bij de mokkende burgers? Bij twijfel – zoals van een dichter verwacht mag worden – graag dichter bij haarzelf.

 6. ik reed er vandaag ook langs, mooie brug is het geworden hoor!
  Nu nog open/ dicht ( dat je er overheen kunt in ieder geval 😉 )

 7. Reacties van RigoReus en Carel gaan mij boven de pet maar dat is geen nieuws; mijn beperking. Wel vond ik het tekenend dat het onderzoekje Schoterbrug door onze Karel van Broekhoven werd becommentarieerd in het HD. Het is zo een discrepantie! Het levende geitewollensokkenfosiel versus een (overigens prachtige) moderne brug voor autoverkeer. Alsof Ivanhoe de nieuwe Renault Sevic niet lekker vindt zitten. Ik heb moeite met de poitiek onhandige wethouders van de PvdA (in goed gezelschap van leider W.Bos, zo blijkt dezer dagen)maar kritiek van Karel geeft mij altijd weer kippenvel!

 8. @Harrie: precies! Ben vorige week even op de brug geweest om hem onder mijn voeten te voelen. Het mocht van de aanwezige werklieden. Mooi uitzicht. We bleven er iets te lang, de werklieden waren vertrokken en hadden, waarschijnlijk gniffelend, de hekken dicht en op slot gedaan. Dankzij een heldhaftige houdini-act van Marius kan ik nu aan mijn gedicht verder zitten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *