Ga naar de inhoud

Relatiegenieters en Smitzeggers

Door een verzapping kwam ik gisteren op RTL4 terecht bij zeldzame, uitzonderlijk korrelige opnames van twee inktvissen die zich in een caisson op de bodem van Oosterschelde hadden afgezonderd om zich ongestoord voort te planten.

Vervolgens schakelde de regie van het troebele water over naar een ernstig kijkend triumviraat: Umberto Tan, Peter R. de Vries en (middenin) Albert Verlinde. Er hing duidelijk een crisissfeer bij RTL Boulevard, de mannen van het presentatieteam hadden het ergens moeilijk mee. Er was iets kapot.

Die ene inktvis is spelverdeler is bij Real Madrid, zo bleek, en het wijfje was eerst het wijfje van een bekende Volendamse inktvis. Verlinde slikte iets weg (alsof hij er zojuist bíj was geweest daar onder de waterspiegel) en sprak met verstikte stem:”… we hebben het hier tóch over een relatie waar we met z’n allen twee jaar van hebben kunnen genieten…”

Met z’n allen, met z’n allen… Overdrijf je niet een beetje, Albert, dacht ik nog.

De voorpagina van de Telegraaf (met de kop ‘hoop voor vrije jongens’ naast een 60 cm hoge foto van Yolanthe in zwarte lingerie) bracht mij vanochtend aan het twijfelen; het schijnt dat Balkenende inmiddels het regeringsstandpunt over de relatiebreuk heeft vertolkt.

Vraagje van het RaDa: is het (zonder levenslang in een caisson op de bodem van de Oosterschelde te vertoeven) nog mogelijk om aan dit soort mediagekte te ontsnappen? Kunnen ze dat eens uitzoeken, hoeveel Nederlanders vandaag minstens één keer ‘Jantje Smit’ hebben gezegd en hoeveel niet-Smitzeggers er nog zijn?

.

15 reacties op “Relatiegenieters en Smitzeggers”

 1. in elk geval één.
  [wat fijn om weer in het durp dat nederland heet te zijn…]

 2. Gelukkig hebben we de foto’s nog! (van de parkeergarage in A’dam). Ik hoop dat ze die Verlinde eens laten emigreren naar ehhh… Moskou.

 3. Of je nu het HD er hand neemt (op iedere willekeurige dag) of het weekblad openslaat of ergens in het land over boerenpaadjes fiets danwel naar een ijsje verlangt, zegt mijn vrouw bij voorbaat al tegen mij: “Kop dicht!!!” Hiermee tracht zij, met enig succes moet ik toegeven, te vermijden dat ik WEER roep:”Godverdomme, die horizonvervuiling is weer in beeld, die rotkoppen kom je toch GVD overal tegen!!!” (Zelfs het RaDa durft het aan die naam voluit op te schrijven: papierverkwisting!)

 4. En wederom zegt het best wel heel veel over wie die kranten allemaal lezen en die programma’s allemaal kijken.Dat zijn er heel veel.Ik ken ze want ik heb ze allemaal in mijn Transavia toestellen gehad op weg naar de “all-inclusive”vakantie naar Alanya, aangeschaft met het geld van “lenen.nl”.Deze mensen hebben ook stemrecht en bepalen mede jullie en mijn toekomst.En het enige dat ik kan doen is heel hard “auw” roepen….

 5. Huh Suzanne:
  Heb jij Transavia-toestellen van je eige? Zijn die ook aangeschaft met het geld van “lenen.nl.”?

 6. @Carel:Ik ben 6 maanden lang een lopende Heinekenreclame geweest in de cabine.En dan noem ik het mijn toestel idd.Maar je opmerking legt niet helemaal de vinger op de zere plek.Maar dat geeft niets hoor;-)

 7. ik blijf maar denken aan het werkwoord jansmitten, ben er helaas niet achter war het precies voor staat…

 8. @ppppppppprrrrrrrrr”””””’muts!!!!!! Jantjesmitten staat echt voor héél veel (Yolanthecabauvankasbergenen bekt wat minder)en zo zie je maar dat je niet ongestraft een jaar naar een lager gelegen halfrond kunt gaan! Hoop je binnenkort te zien, dan praat ik je bij over ons land zoals wij dat helaas kennen.

 9. @pr’muts; Jantjesmitten = vertrossing = vervlakking = niveauverlaging (= Nederland in ontwikkeling?).
  @Suzanne; ‘k kan moeilijk met mijn ogen dicht door’t leven… niet iedereen wordt gereden door de immer actieve, leergierige en zooooo lieve Marius.

 10. @Cees: Historisch gezien kan je net zo goed zeggen dat grosso modo het niveau enorm gestegen is. Wat is het negentiende en achttiende eeuwse achterland van bijna alle nu levende Nederlanders? Aan chronische rijfkoek lijdende, ruwboertige, analfabete koetsiers, losarbeiders, turfstekers, lantaarnopstekers en ga zo maar door. Slechts een enkeling mag zich – zo je wilt – gelukkig prijzen met fijngeestige, muzikale soirees bezoekende en Descartes lezende voorzaten.

 11. @Harrie; als ik op ieder willekeurig viaduct naar het constant voorbij denderende verkeer kijk, en daarbij bedenk dat er zo nog 10-tallen zijn in den lande én in de landen om ons heen…dan denk ik…dat ik jou niet goed volgen kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *