Ga naar de inhoud

Verbijsterd EN geschokt.

PERSBERICHT – ONDER EMBARGO TOT 2 JUNI 2009 – 10:30 UUR – D66 GESCHOKT EN VERBIJSTERD OVER OORZAKEN VERDWENEN MILJOENEN BELASTINGGELD
‘D66 Noord-Holland is verbijsterd over de weergave van feiten rondom de vooralsnog verdwenen € 78 miljoen aan banktegoeden uitgezet bij het IJslandse Landsbanski. De fractie is geschokt over de wijze waarop Gedeputeerde Staten hierover verantwoording heeft afgelegd. Uit het vandaag verschenen rapport van de Provinciale Onderzoekscommissie blijkt dat de Provincie Noord-Holland door ernstige organisatorische tekortkomingen in de eigen gelederen, vorig jaar niet in staat is geweest tijdig en adequaat te reageren …
(De rest telt nog 2754 tekens.) ‘

Voor die 2754 tekens moest je bij Nieuwsbank.nl een euro betalen met je Teletik Safepay Card (zonder kwitantie/factuur) of €5 via Multipay.

Voor een luizig persbericht? Dus de financiële RaDa-reda haakte daar af.
Maar jullie begrijpen het, beste Raarlemmers, het rapport van de Commissie Geldhof is uit (hé, jammer dat de koningin toevallig (?) net te laat was om een exemplaar te scoren, die was namelijk vorige week al op de koffie bij CvdK Borghouts en zijn vier initialen).

Op 15 juni debatteren Provinciale Staten over het rapport. Borghouts heeft het al uit, en vindt het in de Volkskrant – mag ik het zo samenvatten, H.C.J.L? – flut. Ah… Er is zelfs al een officieel weerwoord, zie ik! Het college laat er geen gras over groeien, alsof de heren bij de hoorzittingen amper aan het woord werden gelaten. (Zie Kremlin-achtig en Foto-ton). Alsof hun versie van de waarheid geen twee weken meer houdbaar is.

Voor wie twijfelt aan Borghouts’ absolute onpartijdigheid: het rapport ligt gratis ter digitale inzage op de site van mijn favoriete dichtstbijzijnde provincie zelf (Teletik verdient er geen cent aan) en je kunt als betrokken burger proberen het te lezen.

Mij is het helaas niet gelukt. Echt lezen, bedoel ik. Zodat het tot je doordringt. Ik vermoed dat het iets met de opmaak te maken heeft, die ontworpen lijkt om iedere originele gedachte te smoren. Iedere Nederlander die het aap-noot-mies met goed gevolg heeft doorlopen kent die opmaak. En de bijbehorende stijl. Veel overbodige volledigheid (uitputtend in de dubbele zin des woords). Geforceerd eenvoudige zinsconstructies. Jargon. Veel losse punten, liefst genummerd 6.12.3, 6.12.4 enz.

Of het over een schoonmaakcontract voor een koekfabriek gaat of een losgeslagen bestuursorgaan doet er niet toe.

Gelukkig kan je  D66 om een boodschap sturen. Die zijn geschokt en verbijsterd. Voor het goede begrip, niet alleen verbijsterd!!!!

.

4 reacties op “Verbijsterd EN geschokt.”

 1. Geld wegzetten bij Landsbanki voor een half procentje meer was al behoorlijk sneu. De enige mij persoonlijk bekende klant van de IJslandse bank is Legio Lease-gedupeerde en de ongelukkige bezitter van een verdampt kapitaaltje aan aandelen Baan.
  De kritiek van GS dat de onderzoekscommissie te weinig rekening heeft gehouden met de wereldwijde kredietcrisis kan je niet eens meer sneu noemen, maar is van een hilarische onnozelheid.

 2. Marius (red. RaDa)

  @Xiwel: tsalwel, maar toen ik zocht bij D66-NH stond er nog niks. Wel dat huisvuil. Evengoed: dank voor de link!

 3. Controle

  Gelukkig ben je als lid van een politieke partij wel in staat om in discussie te gaan met de Statenfractie. Daarvoor moet je wel een vrij dag opnemen want die verantwoording vind plaats op maandag ochtend om tien uur in restaurant Dreefzicht. Het voorlopige programma luis als volgt.

  Programma
  10.00 uur
  Binnenkomst met een kop koffie
  10.30 uur
  Welkom en opening door Johan Nieuwenburg, wethouder van Haarlem.
  10.35 uur
  Opening Gewestelijke Vergadering door Gerrit Valk. Met de verantwoording van het fractiestandpunt omtrent de kredietcrisis, de verkoop van de Nuon-aandelen, de Lentenota en de herverkiezing van de afgevaardigden van de politieke ledenraad.
  12.30 uur
  Lunch en netwerken en informatietafel verkiezingsprogramma’s Gemeenteraadsverkiezingen.
  13.30 uur
  Debat vanuit de Commissie Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid met deskundige inleiders.
  14.45 uur
  Koffie/theepauze en verantwoording Statenleden.
  15.15 uur
  Tweede deel Ruimtelijke ordening met discussie en meningsvorming.
  16.00 uur
  Afsluiting met een drankje en gelegenheid tot netwerken.
  17.00 uur
  Einde

  Let wel, het is blijkbaar Johan en geen Jan Nieuwenburg, en gelukkig is er ook ruimschoots ruimte tot netwerken. De slachtoffers van deze operatie moeten immers wel weer aan de bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *