Ga naar de inhoud

Bestaat de PVV?

Kennen jullie een PVV-stemmer? Ik weet inmiddels wel waar ze wonen – en in welke percentages. Prachtig die kaarten van Nederland in de NRC – digitaal steken ze er helaas wat bleekjes bij af.

Ik geloof dus wel in de PVV-stemmer, het kan niet allemáál doorgestoken kaart zijn, maar aangenomen dat hij echt bestaat, waar hangt hij dan uit? Ruim 14% in Haarlem en ik heb er nooit een ontmoet. Een die zéi dat ie er zo een was, hè? Terloops op een verjaardagsfeestje, of in een langsdeneusweggesprek op het terras, over Hollandse koetjes en import-kalfjes en tuig van de riffel en bange onderbuikgevoelens. Of beter nog, recht op de man af: “Ik stem op Geert, zou jij ook moeten doen!”

Begrijp me goed, dit is geen contactadvertentie – dat niet een overgedienstige RaDa-lezer morgen een PVV-stemmer (zo goed als nieuw) hier op de stoep aflevert ter bezichting, maar ik bedoel… Dat kan zo toch niet verder gaan? Straks halen ze 53% en dan heb ik er nog nooit een in het wild gezien! Of zouden ze zich dan anders gaan gedragen?

Ondertussen heerst hier thuis ernstige verdeeldheid over de vraag of PVV-Europeaan Barry Madlener nou op Rik Mayall van The Young Ones lijkt of niet. Ik vind van wel, maar ik ben de enige.

Misschien moet je de mimiek erbij zien en Bottom vergelijken met het verkiezingsfilmpje van de PVV.

.

10 reacties op “Bestaat de PVV?”

 1. Rick Mayall is mijn held, dus alsjeblieft… En Barry moet nog een hele hoop leren wil hij ook maar in de buurt kunnen komen van Alan B’Stard (The New Statesman)

 2. Het zal wel 4 van de 736 zetels zijn, of de in Europa nog weinig bekende socialist Feelders. Die miserabele berichtgeving van het ANP toch altijd…

 3. Helaas ken ik veel van die xenofobe idiote Mafketels! Mijn zus, die geen Surinaamse werkster (10€/uur) wil voor mijn moeder omdat die niet stipt zijn, maar wel een Hollandse (14€/uur zwart). Mijn zwager die niet op ‘het gedachtengoed’ van de PVV stemt maar om aan de andere partijen een ‘boodschap’ af te geven; de meest laag-bij-de-grondse rotsmoes die er maar is en veel gebruikt word deze dagen. Ik ken er teveel en ik respecteer ze niet. Neem dat Haarlems-Turkse meisje dat door haar vader bijna dood gemaakt is (HD van vandaag), toch heerlijk dat wij, met onze ouderwetse normen en waarden deze mensen emancipatie kunnen bijbregen?! Zie die taak! Maar nee hoor; Hollanders tegenwoordig zijn consumenten geworden, wilen Turkije niet en spreken niet met Tibet omdat het de handel schaad; de christelijke moraal van Balkellende. En Harrie…zie je nog steeds de stijgende lijn van ons volk? Ik sinds Den Uil al niet meer. Gelukkig duurt het voor mij niet zo lang meer: ik vertrek!

 4. Ik weet wie ze zijn!Met een beetje inspanning kan ik nog wat passagierslijsten achterover drukken uit mijn Translavia tijd.Er werd openlijk en luid over gesproken trouwens.Maar dat is best makkelijk op 33.000 voet en je ziet elkander daarna nooit meer.Ik kan mij een man herinneren die het erover had met erg veel”passie van mijn”.Hij wist overigens niet dat hij in Griekenland was geweest want hij had gewoon op de “enterknop”van de kompoeter gedrukt.En dat vond hij voldoende!

 5. @Cees: Ja, ondanks die 769125 PVV-aanhangers, zie ik nog steeds een stijgende lijn. De angst voor het onbekende en de vreemdeling was namelijk bijna totaal in de 19de en een flink deel van de 20ste eeuw. Historisch gezien is het feit dat twee uitgesproken kosmopolitische partijen, D’66 & GroenLinks, in Utrecht samen 43.3 procent van de stemmen hebben behaald opmerkelijker dan de score van Wilders.

 6. Tijdens de 14 uur durende zit ten stadhuizen heb ik er 79 langs zien komen, of een paar minder als zij gemachtigd waren.

  Het waren zeker niet de twee Hongaren die met oplopende wanhoop hun Hongaarse kandidaat tussen de Hollandse kaaskoppen probeerde te ontwaren. Ook de ‘licht verstandelijk gehandicapte man die aankondigde dat hij nu voor het eerst van zijn leven ging stemmen. Op de kandidatenlijst stond de partij voor de dieren met een kruisje aangegeven. Voor mijn poesje wist hij nog, wellicht tegen de regels hebben we hem geholpen met het zetten van een kruisje.

  Maar een dame, waarschijnlijk al de tachtig, slank en strak in de lak. Uit haar krokodillenleren tasje haalde zij de kandidatenlijst met een rode vlek op de plaats van de heer Wilders. Waar de bus stond, ik heb haar kandidatenlijst toch maar omgeruild voor een stembiljet.

 7. Je hebt gelijk! Ik ken werkelijk NIEMAND die PVV stemt, terwijl ik toch regelmatig buiten kom.
  Waar zitten al die rechts-extremistische neo-dombo fundamentalistische leeghoofden?
  Onder welke steen kun je zoveel nitwits kwijt?

 8. PVV-stemmers lopen denk ik niet zo te koop met hun stemgedrag dat ze dit in traditioneel linksige kring gaan uitventen op feestjes. Dat lijkt me meer iets dat nog steeds alleen onder gelijkgestemden gebeurt. Zulke helden zijn het natuurlijk niet dat ze Wilders uitkiezen als degene die gewoon ZEGT wat zij menen te DENKEN (en stemmen). Vergeet bovendien niet dat je geen lid kunt worden van de PVV. Dus je comitteren aan die partij kan eigenlijk alleen door te stemmen.

  @H.Sloos: onthullend inkijkje in de werkzaamheid van de medewerkers van het stembureau. Mag dat allemaal en mag dat zelfs openlijk gezegd worden?

 9. Wa-t-isdahh? Royal Bank Canada?

  Mijn eerdere opmerking hierboven heeft na 5 maanden nog niets aan geldigheid ingeboet. Herman van Veens bemerkingen in zijn show én zijn opmerkingen bij Pawlitteman zijn toch normaal?

  Of bevinden we ons in dit kikkerlandje inmiddels echt op een hellend vlak? Dat laatste begin ik toch nu wel te denken.
  En HvV dent inmiddels waarschijnlijk: ik treed alleen nog maar buiten Nederland op. Kijk naar Victor Jara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *