Ga naar de inhoud

VIP-spotting

 • 16 juni, 9.30 uur: Commissaris van de Koningin Harry Borghouts gespot bij Hengelsportzaak Het Loze Vissertje in Haarlem; kocht karperhengel, wakertjes, krukje en rubber laarzen.
 • 16 juni, 9.40 uur: Commissaris van de Koningin Harry Borghouts gespot bij Karwei in Haarlem; kocht gereedschapskist, houtzaag, sauna-bouwpakket en EHBO-trommeltje.
 • 16 juni, 9.50: CvdK H. Borghouts gespot bij tuincentrum Primavera in Haarlem; kocht flagstones, bielzen, fontein voor tuinvijver, maaimachine.
 • 16 juni, 10.05 uur: Borghouts bespot bij jachtwerf Wetterwille

[Topic gesloten – we get the picture, red.]

.

4 reacties op “VIP-spotting”

 1. Is die laatste toevoeging een wensbeeld of een feit: “Borghouts bespot”

  Zag de man gisteravond bij KB. Hij stopt dus alleen maar omdat het hem werd gevraagd. Ik ben iemand van de nuance maar hier is toch echt sprake van een plaat voor je kop, sorry hoofd.

  Zijn nevenfuncties lagen al langer onder vuur dus die had hij waarschijnlijk binnenkort toch al moeten opgeven. Dat lijkt hij nu te gebruiken als offer om aan te kunnen blijven als CvdK.

  Als je aan een dergelijke job begint dan weet je dat het kan gebeuren dat je je verantwoordelijkheid moet nemen voor zaken waar je wellicht helemaal niet direct verantwoordelijk voor of schuldig aan bent.
  Ik had het vele malen sterker gevonden als hij was afgetreden.

 2. Zag HB bij KB; maakte op mij wel een geslagen indruk maar met allerminst een bord voor zijn kop! De man is een overlever: niemand komt aan zijn pensioen! Zag TH bij NOVA; wederom verbaasde hij mij, zo live op de TV; wat een zelfingenomen, domme man! Zou dit nou een voorbeeld van een narcist zijn? Even snel zijn horoscoop gemaakt. Mij viel het volgende op:

  Zon in Leeuw (algemeen)
  Van nature is hij joviaal, hartelijk, eerlijk, en optimistisch. Hij ziet mensen om zich heen graag tevreden en gelukkig en zal proberen daaraan ‘grootmoedig’ bij te dragen door iets voor anderen te betekenen. Dit is niet geheel belangeloos want hij verlangt naar ‘innerlijke grootheid’ en krijgt zelfvertrouwen door te merken dat hij belangrijk is, gezien wordt, en soms gevierd. Hij heeft een groot hart en wil graag een ‘nobele’ rol spelen. Hij is loyaal en integer met name naar diegenen die hem ‘hoogachten’. Hij heeft altijd een gewillig oor voor degenen die bij hem om steun komen. Hij is ambitieus en krijgt veel zelfvertrouwen door een (werk)situatie waarin hij de autoriteit en verantwoordelijkheid heeft om de zaak te regelen en met zijn enthousiasme anderen kan inspireren. Een gevoel van waardigheid is belangrijk. Gaat graag om met mensen die werkelijk iets ‘zijn’ en iets te zeggen hebben. Er is gevaar voor een zekere heerszucht, zelfvoldaanheid en gebrek aan tact.
  Afflictie : snel in zijn eergevoel aangetast, zichzelf een ‘air’ geven, bang voor ‘afgang’.

  Specifiek voor TH:
  Zon oppositie jupiter
  Zijn levensvisie, geloof, en toekomst verwachtingen lijken onverenigbaar met zijn waardigheid, gevoel van autoriteit, en de manier waarop hij zichzelf verwezenlijkt. Dit maakt het moeilijk zichzelf een consequente houding te geven. Vaak worden OF de eigenwaarde OF de idealen uitvergroot wat kan leiden tot een overtrokken gevoel van eigenwaarde OF te weinig eigenwaarde. Hij voelt zich sneller tekort gedaan en compenseert de gekwetste eigenwaarde dan door een beetje uit de hoogte te doen of net iets te joviaal.

  Zon vierkant neptunus
  De behoefte zijn eigenheid te realiseren (zon) en de behoefte het IK te overstijgen in een ‘groter geheel’ (neptunus) voeren hier een strijd. Het is de strijd om de identiteit en het zelfvertrouwen te behouden en niet te laten vervagen door fantasie, TV, virtual-reality, alcohol of drugs.

  Maan oppositie mars:
  Zichzelf aanpassen en voor zichzelf opkomen lijken twee tegenovergestelde motieven die hij vaak niet kan verenigen. Dat kan ertoe leiden dat hij te laat voor zichzelf opkomt waarna de emoties er opeens ‘uitknallen’. Of hij windt zich te zeer op en verliest tijdelijk de verhoudingen uit het oog. Dat gebeurt met name wanneer hij zich gekwetst voelt. Hij kan dan genadeloos uithalen en is verblind door zijn kwaadheid. Slaat de agressie naar binnen dan kan hij zichzelf behoorlijk onderuit halen.

  Mercurius oppositie saturnus
  Zijn manier van denken en uitdrukken staan haaks op vormelijkheid, begrenzing, en verantwoordelijkheid. Als saturnus sterk staat : Het denken wordt dan wat rigide en inflexibel. Hij houdt lang vast aan denkbeelden en zal zich te formeel en netjes uitdrukken. Vanuit een ‘beklemd’ denkraam kan hij moedeloos, pessimistisch en ontevreden worden. Als mercurius sterk staat : Het denken mist vormvastheid, hij krijgt zijn gedachtes niet goed ‘op een rijtje’. Dit kan zich uiten als ongecoxc3xb6rdineerd/onpraktisch denken, of zijn gedachtes onvormelijk uitdrukken. Hij wil soms door zijn ‘beklemd denkraam’ heenbreken en dan ontstaat recalcitrantie, strijd en verzet tegen vaste normen. (saturnus en Mercurius staan beide sterk; in eigen teken)

 3. @Marius
  Topic gesloten? Hoezo? Begin ik net een lekker ‘Teheran-gevoel’ te krijgen sluit jij dit topic.

  @Cees
  Gaat jij dat GS-gespuis ook nog genezen van d’r lui dwalingen of zo? Jomando?

  Verder ben ik van mening dat het provinciehuis moet worden verwoest!

 4. @Carel; Nee, ik ga mij opschuilen. Maar zo te horen kun jij ook wel een rustkuurtje gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *