Ga naar de inhoud

Mannen te paard

Sinds 1992 deed het hoofdgebouw van de Ripperda-complex dienst als asielzoekerscentrum, dus het hád op zich gekund: het AMA-laantje, het Pardonnerplein en de Uitgeprocedeerdenboulevard.

Liever grabbelden de naamgevers na de nieuwbouw rond de voormalige kazerne echter in het illustere krijgskundige verleden.

Rond het oude exercitieterrein liggen de

– Ritmeesterstraat

Karabiniersstraat

Kurassiersstraat

Huzarenstraat

en de Lanss…

– Lanssierstraat?

Dat zal wel een spelfoutje zijn.

 

(Wikipedia maakt trouwens geen melding van Nederlandse lansiers, wel Belgische.)

Aangetroffen op hetzelfde complex, dat nu zijn voltooiing nadert: deze… deze betonnen dingetjes met plastic dingetjes, sculptuurtjes, afsnijsels. Een restproduct, maar waarvan? De redactie verneemt het graag van u.

 

 

13 reacties op “Mannen te paard”

 1. Het gezond verstand maar eens ingezet, dan kom ik op afstandhouders voor betonijzervlechtwerk. Neem een mat betonijzer klik de afstandhouders daarop en leg em plat neer. Giet er beton overheen en het ijzer zal keurig x cm afstand houden van … de bekisting?

 2. Tot 1849 waren er in Nederland nog twee regimenten lansiers. Die werden in dat jaar samengevoegd tot een Vierde Regiment Dragonders. Via Google en de site van Haarlems Dagblad kan ik het niet terugvinden, maar mij staat bij dat ik in onze geliefde lokale krant een jaar of twee geleden gelezen heb dat de straatnamencommissie een Dragondersstraat op het Ripperdacomplex onwenselijk achtte.

 3. @ Harrie. Hmmm, dat staat me niet zo bij, maar zou kunnen. Ik weet wel dat het oorspronkelijke idee voor de naam Exercitieterrein op uitdrukkelijk verzoek van omwonenden is veranderd in Sint Jorisveld..

  Haha, moest Lansiersstraat.
  ,,Met twee ‘s’-en?”, vroegen ze nog.
  ,,Ja, met twee ‘s’-en!”

 4. @Richard en Harrie: Kijk, zo komen we nog eens wat te weten! @Cees: niet slecht, dat gezond verstand van jou, al hoop ik toch nog op een bevestiging van iemand die voor zijn brood in het beton zit.

 5. P.M. Delxc3xa8fre

  De straten op dat vermaledijde Ripperda-complex zijn RAMPZALIG genummerd.
  KRISKRAS door elkaar
  Weke idioot bij de gemeente Haarlem heeft dit zitten doen?
  De mafkees zal zich er wel op beroepen dat het afhankelijk was van de verkoop of zoiets.
  Voor POSTBEZORGERS is die nummering een ABSOLUTE RAMP.
  GEMEENTE HAARLEM, GA UW WERK OVER DOEN!
  P.M. Delxc3xa8fre, beatdichter
  pmdelefre@yahoo.com

 6. @PMD: Heeft de ‘ervaren postbezorger’ eigenlijk al eens antwoord gekegen op zijn sollicitatie?

 7. En de plattegrond bij de ingang van het terrein hangt nog steeds ondersteboven.Ik zal eens een postbezorger vragen daar of hij/zij een “muggenzift” wil doen voor HHK!

 8. P.M. Delxc3xa8fre

  De ervaren postbezorger (die praktisch elke straat in Haarlem en omstreken kent) is door TNT op een wachtlijst geplaatst.
  duidelijk is dat de functie van postbezorger steeds verder wordt uitgehold.
  misschien moeten we bij vriend Bernt eens ons beklag doen over dat vermaledijde Ripperda-terrein.

  PM

 9. @P.M.
  De functie van een postbezorger kan m.i. niet worden uitgehold. Een brief wordt immers niet een beetje, maar hetzij helemaal wel, dan wel helemaal niet bezorgd.

 10. Ton van der Veldt

  Marius, die betonnen dingetjes zijn afstandhouders om te garanderen dat er een zekere betonlaagdikte komt te zitten tussen de wapening en de buitenwand van het beton (doel: voorkomen van betonrot).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *