Ga naar de inhoud

Die ene idioot

Wie is toch die ene idioot die het steeds voor een zeer grote groep goedwillenden verpest? Díe moeten ze nou eindelijk eens oppakken! En nooit meer loslaten!!

“Een Dorpsfeest Santpoort om met hoofdletters in de boeken bij te schrijven”, evalueerde een bestuurslid van de brave Harddraverijvereniging in het HD van maandag. “Met, voor zover wij nu kunnen inschatten, meer bezoekers dan ooit en vrijwel geen vervelende incidenten.”

De organisatie verkneukelt zich alvast over het slotfeest op 3 en 4 oktober, met een kleine historische kermis en nostalgische attracties, want bij de editie van 2009 liepen opvallend veel mensen in ouderwetse klederdracht rond.

Nu blijkt die ene idioot toch ook Santpoort te hebben aangedaan. Het HD van dinsdag: ‘De 18-jarige jongen die donderdagavond klappen toegediend kreeg op het Dorpsfeest Santpoort blijkt ernstig gewond te zijn geraakt en zal ruim zes maanden moeten revalideren.’

“Dat één idioot op deze laffe manier de komende maanden van mijn zoon bepaalt, vind ik verschrikkelijk en diep triest,” aldus de vader van de jongen, die anoniem wil blijven.

Het moet haast wel dezelfde ene idioot zijn door wie PvdA-raadslid Moussa Aynan zaterdagnacht bij het stappen werd toegetakeld in de Korte Veerstraat.

Zondagavond was die ene idioot wederom actief: hij lokte diverse opstootjes uit na dansfeesten op het Bloemendaalse strand.

Een duidelijk dadersignalement ontbreekt helaas, de verklaringen spreken elkaar op wezenlijke punten tegen. Wel staat inmiddels vast dat die ene idioot (omringd door talloze andere idioten) al vroeg op de dag begint met zuipen en slikken en daarmee doorgaat tot hij een rood waas voor de ogen krijgt.

Identificatie door de politie wordt bemoeilijkt doordat het rode waas even plotseling kan optrekken als verschijnen. 

 

P.S. Moussa, de Rada-reda hoopt dat je er niet lang last van houdt!

.

7 reacties op “Die ene idioot”

  1. Ach, troost je met de gedachte dat agressieve idioten van alle tijden zijn. Wat niet van alle tijden is, is de aandacht die de media via supersnelle communicatiemiddelen aan dit soort zaken kunnen besteden.

    Het kon bijvoorbeeld maanden duren voordat aan de gewone man bekend was dat, ik noem maar wat, Godfried van Bouillon bij de slag bij Hastings was omgekomen. Zo’n gewone man dacht dan gewoon: tsja, wie was dat ook al weer? En ook gebeurd is gebeurd en het is toch alweer zo’n tijd geleden.

  2. Moussa stemde, denk ik, zelf tegen preventief camaratoezicht…tja, dan krijg je een keer klappen! Zolang er in ons land voldoende mensen rond lopen die menen tot elke prijs de rechtstaat én onze privacy te moeten verdedigen(er zijn nota bene verenigingen voor opgericht), blijft die ene idioot ongrijpbaar. Vandaag de discussie op de radio over het preventief fotograferen van nummerborden van auto’s rond Rotterdam (en Zwolle) gevolgd. Moedeloos word ik ervan; het valt niet mee om én ‘links’ te zijn én die ene idioot spuugzat te zijn.

  3. @Cees: wat een onzin. Men (ook die ‘ene’ idioot) moet gewoon zijn handen thuis houden. Ook zonder camera’s.

  4. Het is dezelfde idioot die bij ons er voro zorgt dat sinds de komst van AH-Spoorwegstraat het niet meer zo prettig is daar. Eerst indrinken en dan slaan!

  5. Dag Rada-reda, bedankt voor uw beterschapswens. Een klap loop je in een paar seconden op, het herstel duurt helaas vele malen langer. Nog even reageren op Carel; denkt u nu echt dat als er camera’s hingen deze mafkees mij niet opgewacht zou hebben? Daar geloof ik helemaal niets van, sterker nog, hij heeft gewoon staan meppen waar ooggetuigen bij waren! Ik denk dat we geweld en overlast op een andere manier moeten zien op te lossen. Helaas weet ik (nog) niet hoe.

  6. @Moussa,
    Je hebt toch niet zo’n klap gekregen dat je de Carels en de Ceezen van deze wereld door elkaar gaat halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *