Ga naar de inhoud

Johnny en Wesley

Een man een kusje op zijn kalende kruin geven, mij niet gezien!

Nou doe ik heel veel dingen niet die Johnny Heitinga wel doet – het ‘knietje’ in de rug, de ‘elleboog’, doodschoppen uitdelen, routineus knieschijven van spitsen vergruizen – maar die horen allemaal bij het dagelijks werk van een gelouterde prof.

Maar dat lieve KUSJE dat hij gisteren met getuite lippen op de schedel van Wesley Sneijder drukte toen ze samen het veld opkwamen voor de tweede helft tegen Engeland… Hebben jullie het gezien?

Nou is deze generatie bikkelharde profs sowieso een stuk KLEFFER dan wij destijds bij Onze Gezellen A1: ze steken hun duim op (ipv gewoon te schelden) als een medespeler ze een ziekenhuisbal geeft; vóór de wedstrijd staan ze in een kring met de armen om elkaars schouders; als ze gewisseld worden raken ze (ipv gewoon woest tegen de dugout te schoppen) met een slap handje een voor een alle bankzitters aan. Om over het gesol met hun home-made baby’s maar te zwijgen.

Maar dat KUSJE overschreed voor mij een nieuwe grens. Ik kan Johnny en Wesley natuurlijk niet vragen of ze dat vaker doen (voor je het weet krijg je een kopstoot), maar het had een intimiteit die je verwacht bij gelukkige oudere echtparen. De vrouw moet de polikliniek in voor een kleine ingreep en dan geeft de man bij het afscheid precies zó’n kusje, ter bemoediging.

Als ik dat zo zie, denk ik niet dat we de poulefase doorkomen in Zuid-Afrika.

.

6 reacties op “Johnny en Wesley”

 1. Ron het Ettertje

  Wat een heerlijke analyse, hoe kom je er toch weer op?
  Je weet dat ik niet zoveel heb met voetbal, maar ik ga, net als de reclame op TV metteen een abonnementje op eredivisie.live aanschaffen!
  Kan ik in de oeverloze herhalingen in slomo het kusje bekijken.
  Top Marius, bedankt dat je me weer op ideetjes brengt!

 2. De tijd dat voetballers echte bikkels waren ligt al decennia achter ons. Dankzij jarenlange zielenmarteling van Mart (‘wat gaat er door je heen”) Smeets zijn alle voetballers dichter bij hun gevoel komen te liggen. Met als dramatisch dieptepunt de finale AC Milaan-Ajax. Na afloop werden Rijkaard en Seedorf geïnterviewd in de NOS-studio. Seedorf hield gedurende het gehele interview Rijkaards dijbeen vast als een geliefde die met zijn partner in de bioscoop zit.

 3. Laat ze maar zoenen, dan komt het wel goed op het WK! Kijk maar naar Italië: zoenen en hand in hand lopen (ook – of juist? – de scheermessen); naar Argentinië: zoenen en elkaar betasten tijdens het praten; Rusland: omhelzen en zoenen; Frankrijk: zoenen; Spanje: zoenen; etc. In België valt de zoengrens samen met de taalgrens. En welke club is daar kampioen? Standard de Lixc3xa8ge.

 4. @H.Sloos: Biggles tart het hakenkruis? [De Telg, 1946. 1ste druk. Zeldzaam]. Niels Kok wordt op dat fimpje getorpedeerd. Daar kan zelfs een bikkel niet tegen. Terecht.

  Overigens is waterpolo anno.nu een tienmaal gemenere sport dan het hedendaagse voetbal. Onderwatertepeldraaien (180 graden) geldt bij de dames als het gemeenste vergrijp; onzichtbaar voor de scheids. Sarrende tegenstanders meer dan een minuut onder water houden geldt sinds vorige week als poging tot doodslag; overdreven toch? misschien wel feitelijk doodslag, maar een bewuste poging, nee! Wel het vuur van de strijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *