Ga naar de inhoud

Verzin een list

Domheid om je heen werkt deprimerend (je eigen domheid trouwens ook), dus waarschijnlijk heeft slimheid het omgekeerde effect en word ik daarom zo vrolijk van dat filmpje.

Vorige week stond in NRC een stukje over roeken die met een list een drijvend wurmpje uit een buisje water wisten te vissen. Ze konden er met hun bek niet bij, maar lieten het waterpeil stijgen door er steentjes in te gooien. Het was geen aangeleerd trucje, als we de wetenschappers van de universiteit van Cambridge mogen geloven.

Zie hier.

Verbluffend, toch? En ze fabriceren haakjes van ijzerdraad om een emmertje met lekkers aan het hengsel op te kunnen tillen. En kraaien in Japan laten noten vallen om de dop te breken. Dat doen ze hier ook, maar soms laten Japanse kraaien hun hardste noten liever overrijden door het snelverkeer. Dat is dan weer hachelijk bij het verzamelen van de stukjes noot. Dus… laten de snuggerste Japanse kraaien hun noten verpletteren bij een zebrapad, wachten tot het voetgangerslicht op groen springt en…

Nu nog een paar dagen wachten tot de fokking meeuwen zijn opgerot en dan is het weer helemaal goed tussen mij en de vogels.

.

4 reacties op “Verzin een list”

  1. Het is toch te gek voor woorden dat vogels zo slim zijn, en ik zo dom dat ik in China nog steeds de hoge Muur van China niet kan omzeilen zodat ik Youtube kan zien.
    Om gek van te worden.

  2. @pr’muts: ach ja, die mitrailleurmerel… volgens mij was dat de echte reden dat je naar Nieuw Zeeland bent gegaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *