Ga naar de inhoud

Duurzaamheid

Zo langzamerhand wordt het weer tijd voor Haarlemmer hypes, de waan van de dag en zwermen regionale eendagsvliegen. Maar eerst wil ik nog even terugkomen op een recent RaDa-stukje, de fotovraag.

Steen, marmer… de meeste reacties waren aardig warm en Bies van Ede kon de foto thuisbrengen, bij de firma Swaalf. In de dagen daarop werd de foto tot mijn verbazing tientallen malen gedownload, zo vaak dat het mij vandaag aardig leek het bedrijf erop te attenderen.

Prompt kreeg ik een mailtje terug, van Aad Swaalf himself, met aanvullende informatie: ‘Het is een plaat Portugese rose marmer die wij een jaar of twintig geleden mee hebben genomen uit Portugal. De groeve waar deze marmersoort gevonden wordt, ligt zeer waarschijnlijk in de buurt van Vila Vicosa, een dorp aan de Spaanse grens.’

Kijk, daar hou ik nou van! Twintig jaar geleden ‘meegenomen’, wie had dat kunnen raden? Je weet dat marmer niet bederfelijk is, maar toch… Ze hebben er nog twee platen van liggen. De soort is weliswaar nog leverbaar, meldt Aad, maar de tekening van de ‘oude’ platen is uniek. Dat had mijn lekenoog dus goed gezien.

Het mailtje besluit met een grapppig voorstel voor een nieuwe RaDa-rubriek, ‘de steen van de maand’, en een uitnodiging eens langs te komen aan de Korte Verspronckweg. Dus: wordt vervolgd.

.

2 reacties op “Duurzaamheid”

  1. Ik was bij Swaalf voor…nou ja, gedoe.
    Mijn vriend werkte daar, nu 40 jaar terug en we raakten aan de praat. Hij had nog verstofte administratie, zo bij de hand. Maar met het nieuwe medium had hij meer moeite. Ik leerde hem de zoekmachine gebruiken en tikte “Raarlems Dagklad” in. Dat vond’ie leuk! Vandaar. (weet niet helemaal zeker of het de baas zelf of de voorman was)

  2. Even knippen en plakken en je hebt een prachtige bureaublad achtergrond op je scherm? Weer eens wat anders dan het teletubbieland van Windows XP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *