Ga naar de inhoud

Camerabeveiliging

Ter geruststelling, aan het eind van het filmpje ligt de leeuw niet op afgebeten ledematen van de journalist te kluiven. Sensatiezoekers kunnen waarschijnlijk wel iets bloederigers vinden op Youtube.

Wat mij intrigeert is vooral de grenzeloze naïviteit van de betrokkenen. Een journalist van de Telegraph begeeft zich vrijwillig in de kooi, waar de leeuw en een oppasser al aanwezig zijn. ‘Amazing!’ vindt hij het dat hij de buik van de leeuw kan krabben en ‘amazing’ dat de licht geïrriteerde leeuw precies weet hoe ver hij kan gaan, en als die leeuw dan toch te ver gaat lijkt hij dat niet te kunnen beseffen.

IJdelheid? Publiciteitsgeilheid? De illusie dat de camera overal beveiliging biedt, dat ook een leeuw ontzag heeft voor beroemdheden en TV-persoonlijkheden?

Amazing…

.

1 reactie op “Camerabeveiliging”

  1. Angstaanjagend filmpje. Mensen zijn sensatiezoekers. Alles moeten we proberen. Blijf toch met je poten van dieren af. Publiciteitsgeile figuren. Dit filmpje gaat niet om die leeuw. Dit gaat over de mensheid die zich een slag in de rondte verveelt. Gelukkig komt de ijstijd er weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *