Ga naar de inhoud

Hoeren in De Heer?

Het zal toch niet gebeuren, hè, het Haarlemse college zal toch niet struikelen over Scharlaken Koord??? Of over De Rode Draad?

‘Emotioneel debat’… ‘onstuimig verlopen debat in de commissies bestuur en samenleving’, lees ik in het Reformatorisch Dagblad. Gisteren (terwijl ik – stomstomstom! – naar dat suffe Ajax zat te kijken), had ik dus met rode koontjes in het stadhuis kunnen zitten, waar ze elkaar in de haren vlogen over een uitstapprogramma voor prostituees, dat is opgezet door de evangelische hulporganisatie Scharlaken Koord (Scarlet StringCord).

Mag B&W dat financieren, dat is onder onze lokale politicini momenteel een heet hangijzer, zó heet dat de partijen er niet uitkwamen. Er komt een vervolgdebat!!

SP, VVD, D66 en Actiepartij en andere goddelozen hikken onder meer aan tegen het personeelsbeleid van Scharlaken Koord, dat bij vacatures een strenge voorkeur heeft voor sollicitanten ‘met een levend geloof in Jezus Christus’.

Actiegroep De Rode Draad (The Red String Thread) vreest nu dat een deel van de achterban zo wars is van religie dat ze nog liever achter het raam blijven zitten dan zich af te geven met die S.K.-types.

Nog een bange vraag: die anderen, die niet vies zijn van Scharlaken Koord, hoe zien we die terug na het uitstaptraject? Als non? Als domineesvrouw? Hoeren die massaal in de Heer gaan, op kosten van / ten koste van de gemeenschap, hoe verkoop je dat aan de kiezer? Want wat is erger?

1 oktober stringtouwtrekken ze verder over deze majeure Haarlemse kwestie, met op één avond gegarandeerd meer opwinding en onstuimigheid dan het hele Begijnhof in een jaar genereert. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

.

2 reacties op “Hoeren in De Heer?”

  1. Een kleine correctie, Marius, als het mag: Het gaat niet om de vraag of B&W dat mag finacieren. Het geld voor Scharlaken Koord is er al en komt rechtstreeks van het ministerie, die SK de landelijke aanbesteding gunde om dit werk te gaan doen. De vraag is of Haarlem wil dat SK die werkzaamheden ook in Haarlem gaat verrichten. Het is louter een principiele zaak, geen financiele. Diezelfde discussie speelde vorige week ook in de raad van Amsterdam (waar SK al jaren actief is). Die gaf er in meerderheid uiteindelijk haar ‘zegen’ aan. Zie evt. artikel van mijn hand daarover in HD van vandaag)

  2. @Richard S.: Dank voor de correctie! Louter een principiële zaak, dat maakt het alleen nog maar boeiender – hoe meer pricipieel fijnstof zo’n kwestie doet opwaaien, hoe beter – als het aan het RaDa ligt.
    Ik ga zo meteen een HD kopen, dan ben ik weer helemaal op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *