Ga naar de inhoud

Vampierleraar

‘Aangifte tegen vampierleraar Zandvoort’, lees ik in Grote Broer het HD. Moeilijk om het níet te lezen, de kop beslaat een breedte van zeven kolommen op de voorpagina en huiverend begin ik aan het artikel.

Over school De School (jawel!) in Zandvoort aan Zee, waar de bloeddorstige dorpsonderwijzer er een gewoonte van maakte tussen remedial teachingen lessen wereldoriëntatie door bij kwetsbare leerlingen van groep vijf een pintje schuimend bloed af te tappen met een rietje.

Zoiets verwacht je.

In werkelijkheid ging het er kalmer aan toe, maar toch: de vampierleraar stuurde wel sms-jes tijdens de les! Sm-sms’jes!! ‘Onder het oog van de kinderen’, schrijft Cees van Hoore, vaste sm & bondage-corrrespondent van het HD.

“Wat zijn dat, meester, ‘slavinken’? “Och nee, tikfoutje, dank je wel, jongens, dat moet natuurlijk ‘slavinnen’ zijn!”

En die ‘slavinnen’? Dat waren geen echte slavinnen, maar ‘undercover ouders’. Het bestaat allemaal in Zandvoort. Ze kregen donkere vemoedens via Hyves, lokten de onderwijzer slinks uit zijn tent en stelden een zwartboek samen met de verzamelde sm(s)-teksten. De onderwijsinspectie kon niets met hun klacht, justitie seponeerde de zaak en daarmee was de kous afen daarom hebben de ouders opnieuw aangifte gedaan. ‘Volgens betrouwbare bronnen dit keer wegens mishandeling’, schrijft Cees van Hoore-Zegge.

De ouders willen anoniem blijven (eens undercover altijd undercover!), dus wij lezers kunnen gevoeglijk fantaseren dat hij na een mislukt leer-moment de zweep over de hele linkerrij heeft gehaald in school De School, terwijl de rest van de klas geboeid toekeek.

Of niet fantaseren, en ons afvragen wat iedereen bezielt: de ouders/slavinnen en de sm(s)-onderwijzer. En Grote Broer het HD, die zo uitpakt (met twee forse artikelen). Wie heeft er iets aan? Is zo’n affairette niet meer iets voor een moderne klucht / zedenschets, een dankbaar gegeven voor Jos Ahlers en toneelgroep Eglentier?

Heeft er gisteren eigenlijk iets in het HD gestaan over het schitterende concert in de Josephkerk zondag? Haarlems Koor Lokaal en het Nieuw Amsterdams Ensemble, olv Wim Dijkstra, met het Stabat Mater van Haydn? Wat was dat fabelachtig mooi, dat wil ik hier toch even gezegd hebben.

 

 

5 reacties op “Vampierleraar”

 1. @IJsje: ja, ik was een half jaar niet bij Photobucket geweest en dan staat er voor straf ineens een rood kruisje op je site ipv dat strenge fotootje. Vandaar dat ik deze invaller heb ingezet – en zoals je ziet, we hebben het goed op de redactie!

 2. Saillant is dat Leidenaar Van Hoore-Zeggen zijn bronnen dit keer wel heel dicht bij huis haalt. De anonieme ouders komen namelijk niet uit Zandvoort, maar 25 kilometer verderop uit Voorhout, bij Leiden! Overigens ook uit Hillegom, maar dat klinkt minder ver.
  In Zandvoort wordt gesproken over persoonlijke verstrengeling van meneer Cees. En dat daarom deze ouders zo angstvallig anoniem willen blijven. Want als Cees zijn positie als journalist heeft misbruikt om privezaken te regelen krijgt Cees vast zelf billekoek met het zweepje. Daar houdt nl. zelfs de hoofdredacteur niet van.

  Het motto van Cees is meestal; “waar rook is, is vuur”. Wie het weet mag het zeggen.

 3. Marius (red. RaDa)

  @Bokkepoot: In ieder geval was de aandacht voor de kwestie ook gisteren weer buitenproportioneel. Van Hoore en Oomkes waren nota bene samen achter het toetsenbord gekropen voor (opnieuw) een stuk op de voorpagina, nu over een ‘ontgoochelde moeder van een dyslectische leerling’ die haar kind van school De School haalde; in het regiokatern staat een weerwoord van het schoolbestuur, maar daar plaatsen ze dan een foto van Béla Lugosi (Dracula) bij. Wat is er aan de hand bij die krant?

 4. ‘Azijnpisser’, kan als Haarlemmer mijn lot zijn, begrijp ik, maar toch maar even :
  De leraar van mijn kinderen vond het nodig, modern en interessant als hij was, een poster van naakt fietsende vrouwen in de klas (kl4/gr6 geloof ik)op te hangen. Ik, ouderwets en bekrompen als ik ben: TEGEN! Maar tegen zoveel moderniteit kon ik niet op en moest afdruipen. Een paar jaar later vonden de kinderen meester Henk (om privacy redenen een gefingeerde naam) in alle standen neukend op internet; o zo modern, en moet kunnen! Alleen ik: vind van niet! Toch wel prettig te merken dat dit tij een beetje keert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *