Ga naar de inhoud

Feest

De krant is een meneer, zeggen ze weleens, en gisteren ging meneer RaDa trouwen.

‘s Ochtends wandelde hij met zijn nu wel zéér aanstaande door het zonnige Kenaupark naar de kapsalon in de Jacobijnenstraat, waar heur haar om 9 uur volgens afspraak vakkundig zou worden opgestoken. De meneer haalde intussen het bruidsboeket en zijn corsage op. Toen hij terugkwam in de salon, stond het kapsel weliswaar in de steigers, maar het duurde nog een half uur en twintig spelden voor ieder instortingsgevaar voor het komende etmaal was uitgesloten.

Met boeket en kapsel liepen we gearmd huiswaarts, vast oefenend voor straks. We lagen op schema, over een uur zouden we worden opgehaald om naar het stadhuis te rijden.

Op de Nassaulaan banjerde ons een forse man tegemoet, met een onbevangen oogopslag. Zo’n rondborstig type, dat nooit om een woordje verlegen zit, alleen soms om een gesprekspartner.

“Die zijn dom!”, schamperde hij luidkeels toen hij ons passeerde en stapte een garage in, zonder zijn mening toe te lichten.

Hij kan zeggen wat hij wil, maar de eerste 32 uur van ons huwelijksleven zijn één groot feest.

.

20 reacties op “Feest”

 1. wow-wow-wow-wiehoe! na het lezen van gerrie’s logje had ik al een vermoeden, nu bewaarheid.
  gefeliciteerd jullie mooie twee en hup voor de volgende 32.
  jaar.

 2. Mijn hartelijke felicitaties voor de heer en mevrouw RaDa! Dat u beiden nog lang in goede gezondheid elkaar én ons moge plezieren met uw creatieve uitingen.

  P.S. Ach, sommige mensen begrijpen de liefde niet omndat ze nooit echte liefde hebben gevonden. Laten we dat maar met liefdevol begrip verdragen…

 3. Zo zie je: een mens is nooit te oud om een leuke domheid te begaan!
  Veel geciteerd, Marius en Sylvia.

 4. Van harte gefeliciteerd! Ik heb er een glas op gedronken. Ik moest dat wel omstandig uitleggen aan de Chinezen aan tafel. Zij proostten vervolgens mee.

 5. frank en mirelle

  Lieve Marius en Sylvia,

  wat zien jullie er prachtig uit op de foto’s, wat een mooie stralende bruid en bruidegom. Succes verzekerd voor de komende 40 huwelijksjaren lijkt me !

  Mirelle en Frank

 6. Marius en Sylvia,

  Van harte gefeliciteerd en nog vele gelukkige jaren !!

  En Marius, wie weet, misschien ontmoeten we elkaar nog eens aan (of bij) een schaakbord.

 7. Mariska de Mie

  Lieve Marius en Sylvia,

  een lichtelijk late reactie, maar ach zo vaak zien wij elkaar ook niet meer. Van harte gefeliciteerd en misschien tot ziens in Wijk aan Zee, een plek waar “manlief schaakt” zeker aan de muur hoort te hangen, duidelijk zichtbaar voor iedereen.

  Groet uit Raalte,

  Mariska

 8. @Mariska: dank voor de feli’s! (En als er nou één vrouw is op wie ‘Manlief schaakt’ niet van toepassing is, ben jij het wel. Trouwens, een Mongoolse vertaling, zit dat er nog in, jij hebt daar toch connecties?)

 9. @Marius

  Nou, daar moet je je niet in vergissen, Marius.
  Een Mongoolse vertaling zal helaas niet gaan lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *