Ga naar de inhoud

Life is not too short

De Pavohovaha verkeert in deplorabele staat, zeggen vijanden van de partij handenwrijvend. Geen airplay, geen spin, amper beleidsinitiatieven, een onzichtbare partijleiding… De Partij voor het Onnut van het Algemeen*** ligt op zijn gat!

Ze hebben een punt, die boze tongen, maar anderzijds… wat begrijpt de oppositie er toch weinig van! Want laat dat nou net een van onze favoriete posities zijn – op ons gat. Haast net zo ontspannend als knikkebollen in een schommelstoel, luieren bij het riet langs de waterkant of duimendraaien in een hangmat.

Voor wie de Pavohovaha niet kent, sinds jaar en dag bekleed ik binnen de partijhiërarchie de functie van erevoorzitter, secretaris, penningmeester, lijstduwer en -trekker. Ik ben wat je noemt een oude rot in het vak, en dat komt voornamelijk doordat onze achterban (de 98% slapende leden) wel andere zaken aan zijn hoofd heeft dan een bloederige verkiezingsstrijd uit te vechten – op een knisperige najaarsmiddag als vandaag gaan onze mensen echt geen politieke broedermoord beramen. De meeste lente- en zomerdagen vallen af om diezelfde reden.

Intern hoor ik derhalve weinig kritiek en ik kan de strijd voor het universele recht op laksheid en ledigheid geheel op mijn eigen manier invullen.

Zo vergt de dreigende verhoging van de AOW-leeftijd in principe dringend onze aandacht en daarnaast is er de opdringerige commercie, die geen gelegenheid onbenut laat om onschuldige mensen op te jutten. Zo is er een energiedrankje (alleen dat woord al staat me tegen!) met de stuitende naam GO FAST (Get more out of life). Of neem Vodafone. Dat telecombedrijf adverteert momenteel met de slogan ‘ Life is too short to be offline.

Ik stond meteen op mijn achterste benen toen ik dat las. Moeten we soms allemaal 24 uur per etmaal naar een schempje zitten loeren, ongedurig wachtend op een twittertje zus of een sms’je zo? In de tuin, in de slaapkamer en op het toilet? Zijn ze belatafeld! De Pavohovaha keert zich radicaal (ja, jullie lezen het goed!) tegen de steeds verder oprukkende digidebilisering!

Life is too short to be ONline ‘, zou je met meer recht kunnen zeggen!

De partijleiding zal daarom binnenkort aanstalte maken om een pittige brief op  te stellen tegen deze verwerpelijke Vodafone-campagne en zal deze bezwaarbrief na voltooiing zowel frankeren als adresseren en op de kortst haalbare termijn op de bus doen naar de Reclame Code Commissie.

HET LEVEN IS NIET TE KORT, dat zal de strekking ervan zijn. Het leven is alleen te kort voor wie zich laat hersenspoelen, en veel te veel wil en moet!!

Nadat we de brief hebben verstuurd, houden we vast aan onze beproefde strategie. Eerst wachten we rustig het antwoord van de Commissie af, in de hoop dat hun reactie ons niet zal nopen tot verdere actie. En mocht dat helaas toch het geval zijn, tsja… dan slapen we er eerst een nachtje over en dan zullen we moeten afwegen wat we doen of (vaak een aantrekkelijk alternatief) laten. Maar dat is van later zorg.

 

***Meer PAVOHOVAHA in de aparte categorie, bij de links rechts.

1 reactie op “Life is not too short”

  1. Zo is het maar net. Vodafone, zo denk ik wel eens bij mezelf, had gewoon libertel moeten blijven. Wist je trouwens dat die luitjes helemaal in Maastricht zitten? En het zijn brutale rakkers hoor, die vodafoners. Het leven is, zou je bijna zeggen, zeker te kort voor een abonnement bij vodafone. Nou goed, ik ga maar eens naar buiten om een mooi stukje vis te kopen en wat sperziebonen. Kan ik vanavond nog een beetje werken, ben ik morgen weer vrij. Vervelen? Altijd! Lekker hoor…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *