Ga naar de inhoud

Oog van de tornado

De financiële wereld zit in zwaar weer, dat hadden jullie toch meegekregen, hè?

Het geld (munten én biljetten) rolt niet, ooit solide banken donderen om met Madoffe dreunen, durfkapitaal spoelt het riool in en sleept duizenden reddeloze beursratten mee met een geweld dat hen belet de eer aan zichzelf te houden en comme il faut ergens van een zevenentwintigste verdieping te springen. In Wognum nadert de  levensstandaard het peil van het jaar 1238 vóór Dirk.

Ook de gemeente Haarlem vreesde voor zijn economische hachje en stelde zonder dralen een Recessiemonitor in.  Medewerkers van Onderzoek en Statistiek (nee, de situatie is te ernstig, nu  s.v.p. geen O.enS.-/OENSgrapjes) volgen sindsdien de fluctuaties op de lokale markt van minuut tot minuut en duiden die naar beste vermogen. Alle vingers aan de pols! Deze week kwam hun laatste rapport uit.

De werkloosheid nam niet toe, het aanbod van bedrijfsruimtes en kantoren bleef constant, het aantal intakes voor schuldhulpverlening steeg evenmin. En kijk eens naar deze spectaculaire grafiek, het aantal bijstandsuitkeringen.

Geruststellend? Loopt het zo’n vaart niet met die crisis? Integendeel! Er is maar één conclusie mogelijk voor ons Haarlemmers: we leven in het oog van de tornado.

.

2 reacties op “Oog van de tornado”

  1. Juist! Het gaat hier extreem goed. Ik vrees voor de komende periode van herstel in de rest van de wereld.

  2. Amsterdam, die niet eens zo heel grote stad (vijfmaal Haarlem) heeft er geen twaalf- maar dertigduizend. Hup Haarlem,hup, op naar de 6000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *