Ga naar de inhoud

Rouge ou Bleu

‘Haarlem-supporters willen club redden met gok’, kopt Grote Broer het HD. Met een miljoentje hopen ze de deurwaarders en andere schuldeisers (onder wie de belastingdienst) buiten het stadion te kunnen houden (denk er beslist niet te licht over, op weekdagen zijn dat er beduidend meer dan toeschouwers op zondagmiddag).

Daarom is alle hoop nu gevestigd op de Staatsloterij. Als we nou gewoon ALLE staatsloten opkopen, is de redenatie, dan MOET daar zeker weten die HOOFDPRIJS bij zitten en dan geven we AL HET GELD  aan Beer Wentink en dan… Oh nee, zo simpel zijn ze niet…

De supportersvereniging beschikt over een masterplan, bedacht door een meesterbrein. Luister naar Pieter-Anne Wever, de voorzitter van het demissionaire bestuur: “We willen onze kansen spreiden. Dat doen we door hele loten te kopen, eenvijfde loten en en loten voor de jackpot. Verder gaan we loten op verschillende locaties kopen.”

Hou dat nou stil, jongens, dacht ik toen ik het hoorde, voordat de Telstar-aanhang met dit geniale idee aan de haal gaat, of RKC, maar afijn. Ze zitten nu dus rood-blauwe vlaggetjes te prikken in de kaart van Nederland. Maastricht, Pieterburen, Utrecht, Sas van Gent…

Er is momenteel €2000 in kas – dat bedrag was eigenlijk bestemd voor de inrichting van het nieuwe supportershome, maar ja, wat moet je met een picobello home als de curator zojuist beslag heeft gelegd op de laatste plaggen van de grasmat en alle cornervlaggetjes?

De fans hebben nog andere pijlen op hun boog, schijnt het, maar daar laten ze zich nog niet over uit. Als ik ook een gokje mag wagen… Pokeraars die in dienst van hun kluppie de hele opbrengst van een veiling van door Kick Smit of Ruud Gullit gedragen Roodbroeken mogen vermeerderen? Eenarmige bandieten die door de harde kern bijkans worden geamputeerd in een wanhopige poging de spelerssalarissen op te brengen?

En als niets helpt, de laatste contractspeler van de FC die naar Holland Casino wordt gedragen en in clubtenue op de roulettetafel wordt gelegd.
“Rouge ou Bleu?” vraagt de croupier.
“Nee, ALLES op 23!”

Meer over FC Haarlem hier en hier.

Meer

2 reacties op “Rouge ou Bleu”

  1. Gewoon als een bedrijf behandelen. We helpen toch niet elke failliete melkboer? Argumenten dat sport verbroedert of anderszins een sociaal-maatschappelijke functie heeft is in mijn ogen mrer op zijn plaats bij de kleine neringdoende. Waar moet zijn dagelijkse clientele heen als er geen plekje meer is voor het dfagelijkse praatje over het weer?

    En waarom laten we wel DSB, TEG e.d. failliet gaan? Nu moeten we als Nederlanders weer op zoek naar een ander bedrijf om over te roddelen of te klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *