Ga naar de inhoud

Knasters hotter dan ooit

Voor mensen die het (al dan niet tijdelijk) niet zo op mensen hebben, is de RaDa-categorie ‘Van die dingen’ een echte aanrader. En een van de oudste stukjes daar is Cool Ikea, over knasters.

Knasters zoals de Schepper ze bedoeld heeft.

Paleolitisch, schier onverwoestbaar, ruig, als uit graniet gehouwen, gevaarlijk, ja zelfs dodelijk bij onoordeelkundig of (afhankelijk van de intenties van de knasteraar) oordeelkundig gebruik – in de Bijbel velt David de reus Goliath met een welgemikte knaster tegen zijn knarst.

Knasters, nu door IKEA getemd en verpakt in een netje van Zweeds plastic.

Ik zag ze meer dan vier jaar geleden bij mijn eerste bezoek aan dat warenhuis. En knasters zijn hotter dan ooit, constateerde ik afgelopen zondag bij de Kunstlijn in meubelzaak Van Duivenboden.

Want wie na een paar jaar uitgekeken is op zijn gewone knasters, waar, met alle respect, niet veel leven in zit, kan nu upgraden naar brandende knasters.

De knasters doen (net als in de oeruitvoering) waar ze het best in zijn, dat wil zeggen voor dood liggen, maar om hen heen spelen nu de vlammen. En als moderne interieurbewoner ga je er dan bij zitten met een gevoel naar keuze. Wat wil een mens nog meer?

.

3 reacties op “Knasters hotter dan ooit”

  1. Weinig reacties op deze knaster. Maar, ik wil niet dom zijn, dus ik vraag: wat is een knaster?
    Ik zie op het plaatje het graf van de eeuwige soldaat met zijn eeuwiger treurende, verlangende moeder daarneven. Alleen missen treurende moeders van soldaten dat hebberig geile dat deze vrouw in haar houding uitdraagt.
    Ik ben geen frequenteerder van Ikea-tuincentra met hun vuurkorven, dus, sorry, ik mis hier gewoon AO.

  2. Vandaag is het vrijdag de dertiende. Morgen is het Sylvariusdag vanaf 17.00 u. Vandaar dit bericht; right before midnight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *