Ga naar de inhoud

Parastunters

“Ki… kiki… kiet…kiiieeet!!! Kriet…kriiiee-eeeet… krie… krie… kr…  karakarakarakara … karaakrakkakaraaakk… kamara…kamorra… priet, prie, priet… kraap, kra…ark… papapa… apakka.. para…kiet… kiet… kiet…. kiep… kipkr… kriep (als ik het wel heb)… wiepwiep… wie… w…w… w…. wwwwwww… wwiepark….aaark…..aaaaark….kiepkiepkiepki….park… krippekriepekriep…. ara!!!!!….akipika… prie…. kiet… kiiieeeettt…. pi… pi… pi… pi… pi… pi… krappie… prakie…prakkie…krapie… para…rararrraarrraa… para… piek… pei (pardon! red.) pie… pi… park… paaaa-aaaaa-aaaaa-aaaaark!”

En dat een paar uur lang tweehonderdvoudig en dan hebben jullie een idee hoe het gehakketak van de reusachtige zwerm halsbandparkieten bij het Kennemerplein klinkt. De opgewonden standjes  arriveren (sinds een paar weken?) zo tegen de avondschemering bij ‘hun’ boom aan de Schotersingel en maken daar kwartier, pal langs de weg – waar wij mensen een rustig plekje zouden verkiezen, ergens waar de vogeltjes fluiten (zeg maar). Ze kibbelen hartstochtelijk over de boomschikking, nemen de dag door en tonen elkaar hun laatste vliegstunts. Ik mag er graag naar kijken. Waar ze overdag uithangen? Geen idee.

P.S. Ha, aandacht voor ‘Vandaar dit Huwelijksleven’ op het grote boze wereldwijde web bij P.M. Delèfre en – zeer lovend! – Hans van Willigenburg (hier ter stede bekend als columnist van het Straatjournaal) op zijn weblog Seksloos.

.

 

5 reacties op “Parastunters”

  1. Wel jammer dat Hans van W. met geen mogelijkheid een fatsoenlijke Nederlandse zin weet te schrijven…

  2. Kijk, een paar weken geen RaDa en dan toch weer die oude ambitie om nu eindelijk eens dat vogelboek te schrijven. Ik zie je nog eens eindigen op de Schotersingel (door RaDa bijna net zo beroemd als de Sarphatistraat van Nescio) tussen de halsbandparkieten. Aan je onomatopisch talent zal het niet liggen….

  3. “Ach ja, de poëzie… al die mooie bundels die ik de afgelopen maanden heb gelezen, van Sylvia Hubers tot René van Loenen en van Peter Swanborn tot John Schoorl… van Delphine Lecompte en Maarten Das tot Frans Budé, Juliën Holtrigter en Hester Knibbe..”
    citaat: decontrabas.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *