Ga naar de inhoud

Trouwe tweewielers

Toen ik vannacht, nog high van de tintelende vrieslucht, de foto plaatste van die besneeuwde fietsen, wilde ik er eerst nog iets achteraansentimentelen over ‘trouwe tweewielers, die geduldig in hun rekken wachten tot zij hun vaste berijders weer kunnen dienen…

Zulke frasen lekken er zo uit als je even niet oplet. En je zal net zien dat je dan de volgende dag langs het station andere tweewielers aantreft, die de nacht ook in de open lucht hebben doorgebracht. Fietsen van goede wil, zonder kuren en kapsones, die het heel wat minder hebben getroffen. Stiefmoederlijk behandelde fietsen die ook best graag pittoresk zouden willen zijn, maar daar door omstandigheden buiten hun schuld…

 

Maar laat ik niet sentimenteel worden!!!!!!!!!!!!!!!

Dit boompje in het Bolwerk maakt er ook het beste van, onder de gegeven omstandigheden. Het heeft iets aandoenlijks. Om je heen perfecte rolmodellen – robuust, stevig, de kortste weg naar de hemel zoekend en dan jij….

 

Maar laat ik niet sent…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *