Ga naar de inhoud

Hete Winter

Het is niet koud of het vriest niet!

Ligt er eindelijk sneeuw, klagen de Haarlemmers weer dat er onvoldoende  wordt gestrooid door stadsreinigingsbedrijf Spaarneland. Veertig klachten kwamen er vrijdag binnen bij de gemeente – Grote Broer het HD opent er de regiobijlage mee.

‘Talloze voetgangers en (brom)fietsers zijn vrijdag met gevaar voor lijf en….. (het RaDa voert de spanning even op) leden door Haarlem getrokken’, meldt de krant. ‘Onbegrip en boosheid’, daar leidden de spekgladde wegen en fietspaden toe, volgens journalist Carlo Nijveen, wiens eigen leden en lijf door de hoofdredacteur willens en wetens in de waagschaal werden gesteld om ondanks de extreme omstandigheden de vox populivast te leggen voor de zaterdageditie.

En ja hoor! Als we het al niet dachten: boosheid en onbegrip alom! Want het valt de mensen niet uit te leggen!

Dat water bij temperaturen onder nul van vloeibare in vaste vorm overgaat, om iets te noemen. Dat een rubberzool op ijs een lagere wrijvingscoëfficient heeft dan op een droge baksteen; ook dat je na een sneeuwbui voorzichtiger door de bocht moet fietsen dan na motregen, wil er bij  veel stadgenoten niet in. Om maar te zwijgen van een aanzienlijke minderheid voor wie het telkens weer als een onaangename verrassing komt dat ze na een doodsmak hinder ondervinden van pijn doordat klinkers en kinderhoofdjes niet mee blijken te veren.

‘Bij het Spaarne Ziekenhuis liep het gisteren nog niet storm’, besluit het artikel. Dat is dan nog iets, maar het RaDa voorspelt dat het ongenoegen onder de bevolking bij aanhoudende vorst zal aanzwellen. Belangengroepen zullen zich roeren: stappers, kroeg-, hard-, klap- , kranten- en hoerenlopers, nordic walkers, drugskoeriers, schuinsmarcheerders en straatschuimers, straathoekwerkers en huis- aan huisverkopers. En denk eens aan al diegenen die met gevaar voor lijf / leden/eigen leven (s.v.p. doorhalen wat niet van toepassing is) de afstand moeten overbruggen tussen voordeur en autoportier v.v….

Het kan nog een hete winter worden!

.

2 reacties op “Hete Winter”

  1. “Haarlem bevalt”, het boek dus, kreeg ik bij het afscheid van Haarlem (en Nederland)en is nu ergens ‘in between’ in de container op weg naar hier. Ik heb er nog niet uit gelezen maar zal dat zeker doen tijdens aanvallen van nostalgische gevoelens. Gezien de tranen ‘met tuiten’ die gelost werden bij het afscheid van zovelen zoals mijn kinderen, moeder, vrienden, vrienden van de Waag, en ja, zelfs de ‘Haarlemse jongens’, zullen die er zeker komen. (Gelukkig hebben we het RaDa nog, die kennelijk herleefd is !!! en o.a. de site van RS waar je soms wonderschone foto’s op tegenkomt. Helaas kan ik er niet op reageren omdat RS een barrixc3xa8re heeft aangebracht die ik maar niet slechten kan omdat ik een wachtwoord niet kan aanmaken …omdat ik dat al eerder gedaan had …enz.enz., maar bij deze dan) Gek dat ik van kennissen/familie uit Nederland reacties kreeg in de trant van: “gelukkig zitten jullie in de tropen, je mist hier niets; het vriest en er ligt sneeuw, dat word weer ploeteren om op het werk te komen”. Of woorden van gelijke strekking. Nou… I tell you: Niets is moeilijker dan in de tropen zitten terwijl er in Nederland, meer precies in Haarlem, sneeuw valt en er wellicht ijs ligt. Wat hebben die filerijders toch? Workaholics? Ploeter je toch niet! Nee Marius, ik snap ook niets van die mopperaars en roep ook hen op vooral te genieten, we kunnen Z toch geen gelijk laten krijgen dat er in onze geliefde stad zoveel azijnpissers zijn?! Geniet van de sneeuw en de wereld die er eindelijk weer een beetje mooier uit ziet, barricadeer je straat zodat ze er NIET kunnen strooien, leg glijbanen aan! Curaxc3xa7ao bevalt ook. Als je J.tje S uit Volendam, G.Jolig en consorten weet te ontwijken is hier veel te genieten! Voor mij persoonlijk… ik geniet het meeste met mijn hoofd onder water: de vissenwereld, en doe dat dan ook bijna dagelijks. Haarlem, jammer dat het weer gaat dooien en er geen witte Kerst in zit. Ik heb weinig met Kerst (het is hier met recht een hete winter), er zijn veel bomen met kleurige lampjes omhangen en dat bevalt ook prima! Groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *