Ga naar de inhoud

Oud Boeddhistisch gebed

Pee-esje bij de lijst van chronisch assertieve liedjes in je hoofd: een paar weken geleden ging ik met de huisdichteres naar het Concertkoor Haarlem in de Philharmonie. We waren gelokt door een orgelconcert van Poulenc (wij zijn fans!), maar op het affiche stond ook het Veille Prière Bouddhique van Boulanger.

Ze had beslist wat, die Boulanger (Lili van haar voornaam), dus we snorden een CD-tje van haar op in de Stadsbibliotheek. Het oude boeddhistische gebed stond erop, maar gruwel…

Eén keer luisteren en de melodie zat prompt weer een paar uur in je hoofd. En als je even niet op je qui vive was en het floot of neuriede,  zat het in TWEE hoofden. Inmiddels trappen we er niet meer in; deze veel te aanstekelijke muziek is hier thuis officieel op de verboden lijst gezet.

(Het me deed me denken aan de Killer Joke van Monty Python’s, die zo grappig was dat de vertaling als geheim wapen werd ingezet tegen de Nazi’s).

Ten slotte een vurige Kerstverschijning, van een oude bekende van het RaDa:

 

5 reacties op “Oud Boeddhistisch gebed”

  1. Goh, Monique. De vurigste wensen voor jou Monique in 2010! @Marius; Heb je haar genomen bij Koops?

  2. @Cees: Nee, ze was (zonder collega-diva) in het Zwaantje. Hoe was jouw tropische Kerst?

  3. @Marius; ‘t Zwaantje…bedoelde ik, stom.
    Onze Kerst was warm en culinair ongeremd. Dat zal nog wat voeten in aarde hebben voordat we weer CO2 neutraal zijn. Interessante mensen ontmoet. Een psycholoog en zijn vrouw die samen onderzoek deden en doen naar mensen, all over the World, die stemmen horen. Heel bijzonder, een inspiratie! 3de Kerst naar poëzie geluisterd maar niets van verstaan; zie ook http://www.plantagewelgelegen.web-log.nl
    Groet!

  4. @joost: en die andere, waar ik het eerder over had, zijn een soort lintwormen (waar niet altijd iets van hoeft te merken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *